Versterkingen voor de heren!

Naast de versterkingen bij dames hebben we ook versterkingen bij de herenselectie., waaronder twee oude bekenden! Mika van Kralingen en Boy van den Bos keren terug naar SG WZC. Daarbij sluiten Cas Hamersma en Thijs van Wijk zich bij hen aan.

Deze vier heren hebben jaren met elkaar gespeeld op landelijk niveau en zij hebben vele successen behaald. Zo zijn ze in de C kampioen geworden en zijn ze 2e op het NK geworden. Verder hebben ze in de B-eredivisie de halve finale in de play-offs om het landskampioenschap behaald en de afgelopen twee jaar hebben ze ook nog eens met de A aspiranten de Regio beker gewonnen en zijn ze kampioen gewordenin de reguliere competitie en tweede op het NK/RK.  
Ook hebben ze een trainingsstage gehad in waterpolowalhalla Montenegro.

"Wij zijn erg blij dat deze vier jongens voor SG WZC hebben gekozen”, aldus Kevin van den Bos, Hoofdtrainer Jeugd. “Deze jongens hebben een onwijs goede basis gekregen bij Widex GZC Donk en zullen daarom voor ons een welkome versterking zijn binnen de herenselectie maar ook bij de Jeugd. We zijn daarom erg blij om te zien dat jongens als Boy en Mika terugkomen naar de club waar het voor hun allemaal is begonnen. Inmiddels met een berg aan ervaring en kwaliteiten. Naast het spelen verheugen wij ons erop dat zij hun kennis en ervaring ook door gaan geven aan de badrand bij de jeugd SG WZC!”

Van harte welkom en succes de aankomende jaren bij SG WZC

V.l.n.r Thijs, Boy, Cas en Mika

V.l.n.r Thijs, Boy, Cas en Mika

Versterking voor damesselectie

Keepster Lindsey Hol komt de SG WZC Damesselectie versterken. De in Culemborg woonachtige Hol, 29, die haar waterpolocarrière daar bij het lokale De Meer begon, komt over van Zwemvereeniging Het Y uit Amsterdam. Met de Hoofdstedelijke dames speelde ze twee seizoenen geleden onder andere de finale van de ManMeer!-Cup.

“Ik heb dit seizoen nauwelijks competitie gespeeld en dat miste ik”, vertelt Hol. "Toen ik over een nieuw seizoen nadacht, wilde ik weer wedstrijden keepen op een hoog niveau en onderdeel uitmaken van een gezellig team. Hier in Zoetermeer kan dat. Afgelopen weken waren er Open Trainingen en ik werd heel warm ontvangen. Deze groep gaf me echt het gevoel dat ik welkom ben. Ik heb zin om de selectie en de vereniging beter te leren kennen en wil mijn steentje bijdragen aan een mooi, nieuw seizoen.”

Nieuwbakken coach Ton Kloosterman is blij met de komst van Hol. “Lindsey heeft een paar keer meegetraind en maakte een erg goede indruk. Speelsters met ambitie zijn altijd welkom en met haar ervaring en gedrevenheid past ze prima bij deze groep.”

Het duurt nog even voordat de Zoetermeerse waterpolodames weer in actie komen. Eind september start de nieuwe competitie.

Oproep D-meisjes: Kom jij met ons meetrainen?

Ons meisjes D-team (leeftijd o.13 jaar) zoekt nieuwe teamgenootjes en maakte daar een leuk filmpje over. Ben jij geboren in 2007 en lijkt waterpolo jou een gave sport? Kom dan een keer met ons meedoen. Wij trainen vanaf 8 mei op woensdagen in zwembad Het Keerpunt van 18.30 tot 19.30 uur. Je bent van harte welkom om mee te doen!

SG WZC Waterpolo Zoetermeer

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.sgwzc.nl

Versterkingen voor meisjes jeugd

Shania Chander en Kelsey Kock keren terug naar SG WZC.

Beide meiden kwamen afgelopen seizoen uit voor het Aspiranten C Eredivisieteam van GZC Donk uit Gouda en deden daar een berg aan ervaring op. Ze speelden voornamelijk in de meisjes C, het team van onder de 15. Ook vielen ze in bij hogere (dames)teams.
Voor de Eredivisiewedstrijden gingen zij met GZC Donk het hele land door. Ook deden ze mee met enkele sterk bezette internationale waterpolotoernooien.

"Wij zijn erg blij dat Shania en Kelsey ervoor hebben gekozen terug te keren naar hun thuisvereniging”, aldus Kevin van den Bos, Hoofdtrainer Jeugd. “We staan open voor versterkingen. Niet alleen bij de meisjes jeugd, ook bij de damesselectie. De SG WZC-jeugd krijgt ook het nieuwe seizoen weer veel aandacht en met deze twee meiden erbij versterken we de meisjes jeugd en vergemakkelijken we de stap richting de damesselectie."

B6A75DC5 523D 4BEC 88EF 4E56625CA77D  D4B75579 8786 4714 9C85 E418068CF7F9

Zie ook artikel: Oproep D-meisjes: Kom jij met ons meetrainen?

Volgend seizoen: nieuwe trainer damesselectie

De damesselectie van SG WZC heeft vanaf volgend seizoen een nieuwe trainer/coach. Ton Kloosterman neemt het stokje over van Kees Brits. Kloosterman is geen onbekende in Zoetermeer. Van 2011 tot 2016 was hij al eens een periode van vijf seizoenen verbonden aan SG WZC.

Ambitieuze plannen

“Na mijn vertrek in de zomer van 2016 heb ik altijd contact gehouden met WZC”, laat Kloosterman weten. “Vanaf de winterstop hebben we verschillende gesprekken gevoerd om te kijken of een terugkeer erin zou zitten. We hebben natuurlijk ook teruggekeken, maar voornamelijk gesproken over een mogelijk toekomstige samenwerking. De vereniging heeft mooie plannen die aansluiten op mijn ambitie.”

Nieuwe uitdaging

“De afgelopen drie jaar heb ik met heel veel plezier bij BZ&PC in Bodegraven aan de badrand gestaan en ondanks dat het seizoen nog onderweg is, kijk ik nu al terug op een fantastische tijd. Toen ik voor mezelf nadacht over een vierde jaar in Bodegraven, voelde ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging.”

Verder bloeien

“WZC heeft ambitieuze plannen waar ik actief mijn steentje aan bij wil dragen. Ik heb zin om samen met al die enthousiaste vrijwilligers de club verder te laten bloeien. Zonder doelen is het lastig scoren, dus we zullen met elkaar nieuwe doelen stellen. Hoe dat er in het nieuwe seizoen precies uit zal zien, zal de komende maanden verder uitgewerkt worden. Mijn hoofdtaak wordt het trainen van de damesselectie en het coachen van Dames 1. Daarnaast zal ik ook de andere damesteams volgen. In samenwerking met de hoofdtrainer jeugd zal ook de jeugd veel aandacht krijgen. Zij zijn de toekomst van de vereniging. Verschillende speelsters uit andere meisjes- en damesteams sluiten nu aan bij de selectie. Een goede zaak. Het kan nooit kwaad als er nieuwe speelsters aan de poort van de selectie rammelen. Progressie boek je ook door verandering.”

Genieten

“Met enthousiasme, 100% inzet en genieten van wat we doen, hoop ik op een nieuwe, succesvolle Zoetermeer-periode. Al is het nog ver weg, ik kijk er naar uit om na de zomer weer bij SG WZC aan de slag te gaan.”

Ton Kloosterman

Foto: OttenZien Fotografie/ Olaf Otten