Wie is Leon de Kleer, de nieuwe Hoofdtrainer van de heren?

Leon is een Rotterdammer die van huis uit is opgegroeid met waterpolo. Zijn vader was speler en coach bij de club uit Rotterdam van vroeger, de "R", nu ZPC Rotterdam. Hier zijn veel goede spelers vandaan gekomen. Leon hoorde ook bij die groep (verder oa ook Robin van Galen en Arno Havenga). Ieder ging op een gegeven moment zijn eigen weg en Leon is bij GZC Donk Gouda en later bij ZPB Barendrecht gaan spelen. 
Als trainer heeft Leon de WOC jeugdselectie gedaan, is hij assistent trainer bij de damesselectie van GZC Donk geweest en als laatste was hij trainer/coach van Niemo heren die in dezelfde klasse als de heren 1 van WZC speelde.

Leon de Kleer

Het is de bedoeling dat de jeugd ingepast gaat worden in de selectie en dat betekent in heren 2 of zelfs in heren 1. Hiervoor zullen meerdere jaren nodig zijn en Leon hoopt aan dit ontwikkelingstraject zijn bijdrage te kunnen leveren. 

Zijn streven is om de spelers individueel beter te maken door techniek als uitgangspunt te nemen in de trainingen. En als ploeg probeert hij dat te bereiken door samen te werken, fouten of situaties in de wedstrijd niet alleen op te lossen, maar met elkaar. 

‘Wel beginnen we met een relatief nieuwe ploeg, maar we kunnen gelukkig terugvallen op de 'ouwe' garde die een stapje terug heeft gedaan’, aldus Leon. 

Het zal niet makkkelijk worden in de competitie, maar in de loop van het seizoen hoopt Leon zijn bijdrage al terug te zien in het speelbeeld...