mika

Dit is vooralsnog de laatste van 3 wedstrijden om de toppositie in de competitie. Rotterdam, de Gouwe en de Kempvis. We staan op 1 winst en 1 verlies, deze wedstrijd geeft ons bij winst een mooie 2 positie op de ranglijst.
Ook voor de tegenstanders van vandaag is deze wedstrijd van belang om de aansluiting met de top niet (verder) te verliezen.

We weten dat ze fysiek spelen maar we weten ook dat de keeper en de topscoorder in de zomer zijn vertrokken, ze zijn er dus niet beter op geworden vermoeden we!

De eerste periode is aan het begin afwachtend en beide ploegen geven elkaar geen ruimte. Halverwege de periode openen de bezoekers de score met hun de eerste echte kans via een strafworp. Een minuut daarna maken ze de 2-0.
Wij zorgen met de nieuw getrainde tactiek voor de aansluitingstreffer en kort daarna de gelijkmaker.

In de tweede periode komen we wederom op 2 doelpunten achterstand en ook nu maken we weer gelijk. De bezoekers scoren nog wel de 4-5 en daarna zijn wij 3 keer op rij de scorende ploeg, ruststand 7-5.

In de derde periode nemen we met 2 treffers gelijk een ruime voorsprong en lijkt het erop dat de Kempvis naar lucht ligt te happen, echter lukt het ons niet om de vis verder te fileren en vinden zij toch nog hun derde adem via de 9-6 / 9- 7 en de 9-8 ziet het er aan het begin van de laatste periode weer spannend uit.

De 10-8 van de zeer goed spelende Thijs van Wijk komt met nog 5 minuten te spelen als een opluchting, de marge is weer 2 doelpunten. De Kempvis spartelt nog wel maar komt nu echt te kort, met nog enkele treffers van ons en een versierde strafworp tegen is de eindstand uiteindelijk 13-9.

Met 6 punten achterstand op de koploper staan we op een gedeelde 2e positie, een plek waar we trots op mogen zijn, waar we hard voor werken en elke week weer wat verder willen ontwikkelen.

Op naar de volgende wedstrijd 30  november uit tegen de Devel.