Minipolo is letterlijk 'het fundament' van de waterpolosport waarbij het principe van spelend leren wordt gehanteerd. Het spel staat centraal, (nog) niet de vaardigheden. Hoewel de basiselementen hetzelfde zijn als bij het 'gewone' waterpolo, mag bij minipolo (bijna) alles.

Minipolo is bestemd voor niet-competitie spelende kinderen vanaf circa 6 tot 11 jaar die, in principe, in het bezit zijn van twee zwemdiploma's. Het doel van de minipolo is het kweken van enthousiasme voor waterpolo bij jonge kinderen.

De spelregels zijn minimaal. Met twee handen de bal spelen is toegestaan. De bal onder water duwen ook, behalve als men aangevallen wordt. Over het algemeen wordt niet met een keeper gespeeld. De hoekworp komt niet voor; in dat geval is de bal voor de keeper. De spelleider (= de scheidsrechter) heeft de instructie om de zwakkere speler/speelster in bescherming te nemen. Kinderen van verschillende verenigingen kunnen samen een team vormen. Een team bestaat uit 4 tot 6 kinderen, dit kan per toernooi (en zelfs per wedstrijd) verschillen. Een afwijkend aantal spelers kan alleen in overleg met de tegenstander van dat moment. De speeltijd is maximaal 2 x 4 minuten, dit is afhankelijk van de beschikbare tijd. Het toernooi duurt maximaal twee uur.

Hierbij ons rooster voor dit seizoen. Dit rooster kan in de loop van tijd nog worden aangevuld.

DatumAanvangOrganisatorAccommodatie
20.11.2022 (zondag) 16:00 AZL De Fluit, Leidschendam
21.1.2023 (zaterdag) 13:00 ZV Westland Maesemunde, 's-Gravenzande
12.2.2023 (zondag) 14:00 d'ELFT Kerkpolder, Delft
11.3.2023 (zaterdag) 14:00 De Linge/PCG Caribabad, Gorinchem
1.7.2023  (zaterdag) 13:00 BZ&PC De Kuil, Bodegraven

Wil je meer info, of een keer meedoen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Minipolo flyer