heren3

“The Return of the Legends".....Kent u die uitdrukking beste lezer? De terugkeer van de Legendes. Ik hoef het niet te presenteren als iets nieuws. Het is al lang bekend. Ik moest daaraan denken toen ik begin september aanwezig was bij een binnentraining van het Zoetermeerse derde herenteam. Ik was benieuwd hoever de heren conditioneel stonden. Ondanks de belachelijke late trainingstijd op een woensdagavond, was ik toch aanwezig. U begrijpt het was al donker toen ik arriveerde bij het Keerpunt. Ik stond daar een tijdje te wachten totdat we naar binnen mochten. Door de richtlijnen van de overheid moet men eerst wachten tot de training van de dames afgelopen is en zij het bad hebben verlaten. Via mijn rechter gehoorgang ontving ik geluiden van rumoer. Ik zag Legend Robin aan komen wandelen met een figuur dat wegviel in de duisternis van het gebouw. Ik hoorde Rutger roepen: "Jeetje Robin waar heb je die vandaan gehaald?" De persoon kwam in het felle TL-licht van het gebouw te staan. In eerste instantie dacht ik Zeus te zien. Een wat ouder persoon met een witte baard enigszins breed maar gebukt lopende met de last van de wereld op hem. Totdat mijn ogen wat meer gewend waren aan het licht. Het was Cees Loendersloot!!

U kent hem ongetwijfeld, een kampioenenmaker, eeuwig talent met ruime ervaring, dé Rotterdamse oefenmeester. Recht voor zijn raap, maar een klein hartje. Wat een verrassing voor de jongens. Alle Legends hebben eerder jarenlang training gehad van hem, waarvan een aantal talenten meerdere keren kampioen zijn geworden met Cees. Zover vernomen was Cees eind vorig seizoen al eens gepolst. Cees speelde het toen hard voor de jongens maar door zijn verleden is hij toch aan het denken gezet en is de vonk weer overgeslagen. Het team van de Legends kan niet completer zijn dan met zo'n krachtige leider!

Wist u dat er een nieuwe aanvoerder is gekozen. Rutger vond één seizoen leiding geven aan de Legends meer dan voldoende. Het stokje is na een democratische stemronde overgedragen aan Alain. Er staat hem een zware taak te wachten om het aanvoerderschap van Rutger te doen vergeten.

De training was als vanouds lekker wat zwemwerk en een afronding op het goal. De heren waren nog in opbouw. Wat opvalt is dat de gasten van heren 4 een eigen trainingsprogramma volgen. Dan mag je van geluk spreken dat er op het laatste moment bij de start van het seizoen een trainer gevonden is, je eigen oefeningen gaat doen. De logica hier achter is ver te zoeken.

Inmiddels is de situatie veranderd. In deze bijzondere tijden van de Corona crisis waar angst en onverschilligheid als twee handen op één buik samengaan. Het merendeel van de Nederlanders volgt de richtlijnen, andere met een mindere gezondheid komen het huis niet uit. En in een uitzonderlijk geval zijn er mensen die de regels niet zo nauw nemen en een illegaal feestje vieren of een #ikdoenietmeermee beginnen dat in een gigantische flop uitdraaide. De Legends vallen onder het merendeel van de Nederlanders en volgen de richtlijnen zeer serieus. Op het droge gepaste afstand minimaal 1,5 meter van elkaar en in het water is dat dan niet nodig, best bijzonder!? Een aantal van hen heeft jonge kinderen dus ze moeten wel. Sommige kiezen ervoor hierdoor om o.a. de maandagavond training over te slaan. Ik heb vernomen dat Laurence die avonden besteed aan het fine tunen van zijn bakkerskwaliteiten. Helaas worden de bakresultaten niet gedeeld met het team.

Maar ondanks de Corona maatregelen stond er afgelopen zondag een wedstrijd op het programma. Waar andere teams al een eerste wedstrijd en sommige zelfs al twee wedstrijden hebben gespeeld, was het voor de heren hun eerste wedstrijd van het seizoen. Ze moesten een uitwedstrijd spelen in Waddinxveen. U kent  De Sniep wel een subtropisch zwemparadijs, onder de kenners een vruchtwaterwarm wedstrijdbad. Tegen het derde heren team van De Gouwe. Bij het zwembad aangekomen werden ze hartelijk welkom geheten door de corona coördinator gestoken in geel hesje. Gewezen op de richtlijnen van het zwembad begon men na de warming-up, aan de wedstrijd. Maar waar was Cees Loendersloot? Cees had zich vertild aan een kratje bier en was niet van de bank te krijgen. Maar met aanmoedigingen en laatste aanwijzingen via de Watsapp zijn de heren de wedstrijd gaan aanvangen. Men heeft blijkbaar de thermostaat van het zwembad gevonden, want toen de Legends te water gingen was men erg positief gestemd. Heerlijk fris water om in te zwemmen!

De wedstrijd was een gedegen spel waar teamafspraken werden opgevolgd door een paar mooie acties. Het afronden op het goal had wat efficiënter gekund. Het resultaat van de wedstrijd was er niet minder om. Het werd een verdienstelijke winstpartij voor de Legends. De Gouwe 3 - WZC 3 4-12.

U denkt waarschijnlijk zou er nog een cake gebakken zijn? Inderdaad ook cake ronde 2 is weer in gang geschoten. Na Maart j.l. was Laurence de laatste met een cake. De resultaten van het juryrapport vindt u in een eerder verslag. Zondag was het de beurt aan Danny hij bracht een Red Velvet cake en een Spirit Cake mee. De beoordeling hiervan volgt binnenkort. Zou Cees zelf ook een cake kunnen bakken? En hoe gaat de competitie verder met de aangekondigde maatregelen van de overheid?

Blijf de website van SG WZC op de voet volgen voor de vorderingen van de Legends!