Verslag SG WZC BM1 – AZC/De Plas BM1 (23-09-2023)

IMG 20230916 WA0004

Afgelopen weekend hadden onze aanstormende dames een droomstart in de nieuwe competitie. Uit in Roelofarendsveen werd direct gewonnen met maar liefst 17-3 van Alkemade. In de laatste wedstrijd van het vorige seizoen hadden onze meiden het nog flink lastig tegen dit team. En dat terwijl ze toen moésten winnen om het zo verdiende kampioenschap te behalen. Gelukkig lukte dat uiteindelijk. Hoewel vorige week alle zenuwen van tevoren niet nodig bleken te zijn, was de opluchting niet minder groot.

Lees meer: Verslag SG WZC BM1 – AZC/De Plas BM1 (23-09-2023)

Damesteams actief tijdens Warande-waterpolotoernooi 2023 (2 & 3 september 2023)

2023 Warande 144

Als voorbereiding op de aankomende competitie bezoeken elk jaar twee damesteams het waterpolotoernooi van OZ&PC De Warande in Oosterhout. En natuurlijk gaat het hierbij zeker niet alleen om het samenspel in het water. Het is vooral ook een weekend om gezellig bij te praten en ouderwets te feesten. Waar onze dames het beste in waren, laat ik aan de verbeelding over.

Lees meer: Damesteams actief tijdens Warande-waterpolotoernooi 2023 (2 & 3 september 2023)

Verslag Knikker Kuil-Cup Jeugdtoernooi (zaterdag 1 juli 2023)

 

Het jeugdtoernooi van BZ&PC Bodegraven is al een aantal jaren de traditionele afsluiting van het waterpoloseizoen. Dit jaar was dat niet anders. Maar liefst zeven SG WZC teams maakten de korte tocht naar zwembad De Kuil, waar op maar liefst vier speelvelden tegelijk werd gepoloëd.

20230701 160110          IMG 20230701 WA0003

Vreemd genoeg begon het toernooi in de vroege ochtend met onze oudste leeftijdsgroep, de B-jongens. In totaal moesten zij maar liefst zes wedstrijden in het buitenbad spelen. Helaas regende het de hele ochtend, maar de jongens lieten zich daardoor niet uit het spreekwoordelijke veld slaan. Ondanks blauwe lippen van de kou gingen ze gewoon door. Er waren nogal wat afwezigen bij de B, maar gelukkig waren Tim en Glenn uit de C zo sympathiek om als invallers mee te spelen. De jongens werden uiteindelijk derde in hun poule. Ze vonden het een erg gezellig toernooi, maar waren ook blij dat ze zich weer warm konden aankleden na de laatste wedstrijd. 

In de EG-leeftijd deden er twee teams mee. Niet alleen speelden zij een aantal prima wedstrijden, ook hadden ze erg veel plezier bij de stormbaan, die speciaal voor de jongste leeftijden was neergezet. Ook bij de DG waren er twee teams ingeschreven. Helaas waren er bij DG2 maar drie spelers aanwezig, maar ook dit werd vakkundig opgelost met een aantal invallers uit de E-teams. Zij wonnen uiteindelijk geen enkele wedstrijd, maar de sfeer en inzet was er niet minder om. De DG1 zat in een zware poule met een aantal topverenigingen en moest hard om de punten vechten. Gelukkig werd er één wedstrijd gewonnen en bereikten zij een vierde plek in de poule.

IMG 20230701 WA0037       IMG 20230701 WA0036

Vervolgens was het de beurt aan de C-jongens. Ook hier waren er jammer genoeg een aantal afwezigen. Gelukkig waren enkele C-meiden al vroeg aanwezig; Eva, Tessa en Tara konden daardoor mooi invallen. Een patatje na afloop van het BJ toernooi zorgde voor de broodnodige nieuwe energie bij de spelers. Gelukkig waren de eerste twee 2 wedstrijden binnen en hoefden ze erna pas weer naar buiten. Dat was heerlijk! Het waren leuke wedstrijden en hoewel de tegenstanders soms net iets sterker waren, heeft het C-mixteam een mooie derde plek veroverd. Na heel veel wedstrijden konden de jongens moe maar tevreden richting Zoetermeer.

Als laatste was het de beurt aan de C-meiden. Na een seizoen met vrijwel alleen winstpartijen, was de eerste wedstrijd wel bijzonder pittig. Er was een ploeg uitgevallen en daarom speelden onze meiden een oefenwedstrijd tegen een sterk B-team, wat ook nog eens bijzonder zwaar speelde. Gelukkig lieten ze zich hierdoor niet uit het veld slaan. Bij de andere twee wedstrijden kwam het aantrekkelijke spel van de afgelopen competitie gelukkig weer direct tevoorschijn. Er werd erg goed samengespeeld en fanatiek verdedigd. Die inzet werd beloond met een mooie eerste plek.

Goed gedaan allemaal. Nu kan de zomervakantie echt beginnen. Vergeet niet dat je vanaf 7 augustus alweer kunt starten met de zwemtrainingen. Fijne vakantie!