Verslag CM1 – AZC/OZV/De Plas CM1 (14-01-2023)

20230114 163400 kopie

De winterstop is voorbij en onze meiden staan na 10 wedstrijden op een prachtige 3e plek in de competitie. Vandaag speelt CM1 tegen het combinatieteam van AZC, OZV en De Plas, die de 7e plek bezitten. Ons team wordt bovendien vanaf vandaag versterkt met Tara, die het wedstrijdzwemmen heeft ingeruild voor waterpolo. Welkom bij SG WZC Tara!

De wedstrijd lijkt voortvarend te beginnen na een eerste (van vele) onderscheppingen door Nadine. Zij speelt de bal op Eva, die onze meiden direct op voorsprong brengt (1-0). SG WZC is duidelijk de betere ploeg en maakt de ene na de andere onderschepping, gevolgd door snelle aanvallen. Score blijft echter een tijdje uit, totdat Nadine vrij instart en de score op 2-0 brengt. Ook een manminder brengt de tegenstander geen tegenpunt, maar dan is er een uitsluiting bij onze meiden, gevolgd door hinderen. Dat levert standaard een strafworp op, die keepster Kyla helaas niet kan keren; 2-1. Ondanks enkele goed gecreëerde kansen weet SG WZC niet meer te scoren en is de stand na het eerste part gezien de omstandigheden een wat magere 2-1.

Lees meer: Verslag CM1 – AZC/OZV/De Plas CM1 (14-01-2023)

Jeugd Oliebollentoernooi 2022-2023: Eindelijk weer een echt waterpolofeestje

2022 2023 Oliebollentoernooi GroepsfotoNa twee jaar gedwongen beperkingen vanwege de Corona-pandemie waren de verwachtingen bij de organisatie hoog gespannen: Zou er voldoende belangstelling zijn, als we weer een ouderwets oliebollentoernooi organiseren? Bijkomend probleem was, dat zowel Kerst als Oud- en Nieuw in het weekend vielen, waardoor noodgedwongen moest worden uitgeweken naar het eerste weekend van januari.

Maar hoe kom je op 7 januari nog aan verse oliebollen? Organisator Marijke Bos sloot een deal met de plaatselijke Albert Heijn en vulde al voor de jaarwisseling de vriezer van het clubhuis met 200 oliebollen. Daarmee was ook dat probleem opgelost. Maar goed; zouden er genoeg aanmeldingen komen om twee redelijke poules samen te stellen? Half december ging de inschrijving van start. En hoewel het in het begin wat stroef verliep, waren er na enkele reminders toch een kleine 30 inschrijvingen van jeugdspelers, die samen nog zo’n 50 vrienden en familieleden mee zouden nemen. Een prachtig aantal!

Lees meer: Jeugd Oliebollentoernooi 2022-2023: Eindelijk weer een echt waterpolofeestje

Jeugdcoaches in de spotlights (CM en Dames 1)

Koen

Kennismaken met Koen, coach van CM1 en Dames 1 

Wie zijn dat toch; die mannen en vrouwen die onvermoeid als jeugdcoach bij alle waterpolowedstrijden aan de kant staan en vaak ook nog met veel inzet één of meer trainingen verzorgen? Wij gingen voor jullie niet alleen uitzoeken wat de drive van al deze vrijwilligers is; ook vroegen we ze het spreekwoordelijke hemd van het lijf over werk, privé en hun eigen sportieve achtergrond.  

Lees meer: Jeugdcoaches in de spotlights (CM en Dames 1)