DG2

Gisteren speelden de meisjes en jongens van DG2 hun wedstrijd tegen een erg sterke tegenstander uit Rotterdam. Er waren niet genoeg spelers en daarom werd ons team aangevuld met drie spelers uit de EG1, die het overigens fantastisch deden. Coach Diana en hulpcoach Casey zorgden voor de broodnodige tactische aanwijzingen. Het wedstrijdverloop lees je hieronder.

We zijn nog amper begonnen met de wedstrijd als Rotterdam al direct een eerste kans benut (0-1). Het is daarna Sinan die het hele veld overzwemt met de bal. Helaas raakt hij vlak voor het goal van de tegenstander de bal kwijt en kan hij niet de gelijkmaker maken. De aanval van Rotterdam wordt afgeslagen, maar er is op dat moment wat verwarring bij het terugspelen naar onze keeper. Hiervan maakt onze tegenstander handig gebruik (0-2). Een nieuwe aanval van SG WZC wordt helaas afgeslagen, waarna Rotterdam opnieuw kan scoren (0-3). Gelukkig komt ons team nu wel tot een prima aanval: Lynn trekt de verdediger van Lyam G. naar zich toe en speelt de bal vervolgens prima naar hem toe. Het eerste doelpunt is gemaakt (1-3)! Rotterdam weet daarna nog twee keer een uitbraak te forceren. De eerste uitbraak wordt benut (1-4) maar de tweede uitbraak wordt goed gekeerd door keeper Liam B.
Bij het opzwemmen bij de start van het tweede part is er verwarring, waardoor een speler van
Rotterdam vrij voor ons goal weet te komen (1-5). SG WZC komt sterk terug als Isis de vrij liggende Lynn bereikt, die de keeper verrast (2-5). Door de hoge snelheid van de tegenstanders én omdat er soms even vergeten wordt om over te nemen, wordt er in korte tijd drie keer tegen gescoord. De stand is inmiddels 2-8. Tara krijg nog een kans, maar schiet helaas op de lat. Rotterdam beslist
vervolgens de tussenstand na twee partjes op 2-9.
Het derde partje begint met een nieuwe uitbraak van de tegenstander (2-10). Het lijkt erop dat Rotterdam enkele wedstrijdzwemmers in het team heeft en die zijn bijna niet bij te houden. De supersnelle nummer 2 van onze tegenstander zal uiteindelijk zelfs 10x scoren. SG WZC laat zich daardoor niet uit het spreekwoordelijke veld slaan en gaat wat steviger verdedigen. De tegenstander heeft het daarmee best moeilijk en weet gedurende het verdere partje nog maar twee keer te scoren. Daarmee staat het na drie partjes 2-12.
Het laatste part lijkt de fut er eerst een klein beetje uit te zijn. Het valt ook niet mee om de hele tijd maar op hoog tempo heen-en-weer te moeten zwemmen. We krijgen eerst vijf goals om onze oren (2-15), maar dan wordt het volhouden van ons team beloond: Sinan en Benjamin persen er nog een mooi samenspel uit, waaruit Benjamin een verdiende goal maakt. Daarmee wordt de einduitslag bepaald op 3-17. We kunnen trots zijn op onze spelers en invallers, die ondanks de erg sterke tegenstander zo goed zijn doorgegaan.