EG1 2  EG1 1

Gisteren waren we aanwezig bij één van onze beide jongste teams. In deze E-competitie wordt er vijf tegen vijf gespeeld met kleinere goals en op een wat kleiner speelveld van 20 meter. Het is altijd weer even wat werk om alles klaar te leggen, maar met hulp van enkele ouders lukt dat prima en snel. Dank daarvoor! Het zou vandaag overigens wel eens een lastige pot kunnen worden. De E-meisjes en jongens spelen in de eerste klasse tegen veelal sterke ploegen waarvan de hoogste seniorenteams bij de landelijke top behoren. AZC hoort daar zeker bij.
Maar uiteraard laten onze E-tjes zich hierdoor niet beïnvloeden. Vol goede moed wordt gestart met het eerste partje, waar er gelijk een prima kans is voor Zara met een doorbraak. Helaas gaat de bal net over het goal heen. De tegenstander ging daarna snel in de tegenaanval, maar keeper Sean zorgt ervoor dat de AZC niet kan scoren. Jammer genoeg lukte het onze spelertjes nog niet echt goed om de bal steeds bij de juiste medespeler te krijgen. Wel werd er voor elke bal goed gevochten. Dit resulteert in een uitsluiting voor AZC, die helaas niet door SG WZC wordt benut. Onze tegenstander maakt van de gelegenheid gebruik om uit te breken en scoort het eerste goal (0-1). De daarop volgende doelpoging van Kady wordt eerst door de keeper achter gewerkt, maar na het nemen van de 2-meter bal krijgt Kady de bal prima teruggespeeld en brengt zij de stand op 1-1. Onze jongens en meisjes komen zelfs nog op voorsprong als Isis een prachtige pass geeft naar de inzwemmende Lynn, die de tussenstand op 2-1 bepaalt. We staan voor!
Het tweede part begint rommelig. Als het nemen van een vrije bal niet snel genoeg gaat, grijpt AZC haar kans en brengt de stand op 2-2. Ons team wil natuurlijk graag weer op voorsprong komen en gaat massaal in de aanval. Daarbij wordt de tegenstander enigszins uit het oog verloren. Een paar keer gaat het mis in de aanval en elke keer wordt dit ‘afgestraft’ door uitbraken van enkele razendsnelle zwemmers van AZC. Ons team heeft hier erg veel moeite mee en krijgt gedurende de tweede periode nog vier goals tegen. Na de tweede periode is het 2-6.
In het derde part lukt het helaas niet om het tij te keren. De tegenstander, of eigenlijk telkens dezelfde twee spelers, blijft maar slim gebruik maken van elke bal in onze aanval die niet helemaal zuiver wordt geplaatst of die wordt onderschept. Eerst wordt het 2-7, maar dan lijkt het weer de beurt te zijn voor ons team. Maar bij een uitbraak mist Isis een mooie kans om de achterstand te verkleinen. Daarna weet AZC nog drie kansen te benutten en is het na drie partjes 2-10.
Jespar durft het als enige aan om het laatste part te gaan keepen. Het is bovendien mooi om te zien dat SG WZC niet opgeeft, maar gewoon goed blijft doorspelen. En dat wordt beloond als Isis de bal op Kady speelt die vrij voor het goal ligt. De keeper is kansloos en de stand wordt verkleind tot 3-10. Aansluitend is het Zara die voor de nodige spanning zorgt met een lange rush op het vijandige goal. Deze keer echter is de keeper van AZC in staat om de bal te stoppen. Het verdere verloop van het laatste part wordt beheerst door onze tegenstander, die nog drie keer weet te scoren uit wederom snelle aanvallen. De einduitslag wordt daarmee bepaald op 3-13. Gezien de moeilijke tegenstander heeft ons team bestaande uit Sean, Isis, Zara, Lucas, Lynn, Jespar en Kady het erg goed gedaan!