Katwijk AJ

Na vier wedstrijd te hebben gespeeld, hebben onze aanstormende herenselectiespelers zich al behoorlijk in de top van hun poule genesteld. Ik was dan ook erg benieuwd hoe ze het er deze wedstrijd tegen Katwijk vanaf zouden brengen. Laat ik zeggen dat ik bijzonder aangenaam werd verrast. Ik had meer tegenstand verwacht van de Katwijkse jeugd, maar het leek er zeker in de eerste minuten op dat zij volledig overdonderd werden door het snelle zwemmen van het thuisteam van coach Boy. Maar liefst drie spelers uit de B-leeftijd deden deze wedstrijd prima mee: Jeremy, Djairo en Matea.

Allereerst is het de uiteindelijke topscoorder Thomas van D. die al direct de eerste aanval verzilvert door vrij voor het goal simpel te scoren (1-0). De tegenstander gaat in de aanval maar Jeremy onderschept handig de bal. In de daarop volgende tegenaanval komt Rick intussen vrij door en krijgt de bal op maat: 2-0. De derde doelpoging is voor de vrij liggende Seppe. Helaas is hij even vergeten dat hij wat op zijn rug ligt, daardoor de bal helaas over gaat. Hij krijgt direct daarna een nieuwe kans als Thomas van D. zijn nieuwe uitbraak opmerkt. Helaas belandt de bal deze keer op de armen van de keeper. Nadat de tegenstander een manmeer niet benut en daarna ook nog hun aanval wordt afgeslagen, is het Stijn die Thomas van D. met een goed geplaatste bal bedient: 3-0. De laatste goal van het partje wordt opgezet door het drietal Thomas van D., Seppe en Nick. De vrij liggende Seppe ziet dat Rick in een betere positie voor het goal ligt en speelt de bal daarom af. Rick twijfelt niet en zorgt voor een tussenstand van 4-0.

Het tweede part begint rommelig omdat er even niet goed wordt gecommuniceerd in de verdediging. De tegenstander lijkt inmiddels ook wakker geworden en maakt van de gelegenheid gebruik om het eerste tegengoal te scoren: 4-1. Maar SG WZC laat zich daardoor niet van de wijs brengen. Eerst is het Stijn die, nadat hij er een mannetje heeft uitgewerkt, zelf scoort: 5-1. Vervolgens werkt Thomas van D. zich dicht voor het vijandige goal voor zijn tegenstander en krijgt hij een strafworp, die hij zelf neemt. Misschien had hij dat beter niet kunnen doen, want het is een vrij zwak schot, die de keeper gemakkelijk keert. Even is er weer verwarring. Direct wordt daaruit tegen gescoord: 5-2. Thomas van D. wil zijn gemiste strafworp goedmaken en zorgt voor een nieuwe manmeer. Een snel 1-2’tje met Seppe is voldoende voor Thomas van D. om de voorsprong uit te bouwen tot 6-2. Aan het eind van de periode volgt een nieuwe manmeer, die in de allerlaatste seconde van afstand door Troy wordt benut. Tenminste, volgens het wedstrijdformulier dan, want Thomas S. verandert de bal nog van richting. De credits zijn echter voor het mooie schot van Troy (7-2)

Onze jonge mannen houden ook in het 3e partje het tempo hoog. Helaas stranden de eerste twee kansen, doordat de bal onder water wordt geduwd. Katwijk weet twee keer uit te breken na een afgeslagen en een gemiste aanval. SG WZC heeft hierop geen antwoord, waardoor de tegenstander de achterstand weet te verkleinen tot 7-4. Gelukkig blijft het hierbij, want nu is het de thuisploeg die voor een aantal mooie uitbraken zorgt. Thomas van D. scoort twee keer (9-4). Een snelle uitbraak van Jeremy wordt gekeerd door de keeper. Er volgen nog een paar mooie combinaties die niet in score kunnen worden worden omgezet, mede door de oplettende keeper van de tegenpartij. Als laatste brengt Thomas van D. ons team met een mooie taterbal in de dubbele cijfers. Het is 10-4 na drie partjes.

In het laatste part is er een mooie midvoor-rol weggelegd voor Rick. Tot nu toe is er vooral via uitbraken en door instartende spelers gescoord. Na mooi aanplaatsen van Seppe draait Rick schijnbaar moeiteloos om de midachter en scoort hij eenvoudig (11-4). Thomas Van D. mag nog een uitbraak verzilveren, waarbij hij eerst bijna voorbij de bal zwemt (12-4), gevolgd door nog een goal ut de zoveelste uitbraak (13-4). Rick herhaalt zijn eerste vertoonde actie op de midvoor en scoort daarmee het laatste goal voor ons team. In de laatste seconden weet de uitgebluste tegenstander toch nog een kans te creëren en brengt daarmee de uitslag op 14-5. Kortom: Een mooie, ook voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd met goed samenspel.