EG2

Helaas moeten we het deze wedstrijd doen zonder Emily, die een vervelende knieblessure heeft. Al direct in het eerste part helpt Kyano ons team aan een voorsprong. Hij scoort vrij voor het goal 1-0. Er wordt gelijk veel druk gezet op de tegenstander, waardoor de bal telkens snel wordt veroverd. Als Maurits de bal afpakt, speelt hij snel over naar Maxim, die ziet dat Kyano wederom vrij ligt voor het goal (2-0). Een nieuwe kans van Kyano bereikt het goal niet en als Maurits Kyano opnieuw de bal mooi aanspeeld, wordt door Kyano helaas mis geschoten. Het lukt nog niet om de voorsprong verder op te bouwen. Kyano onderschept opnieuw de bal en speelt deze af naar Maxim, die ziet dat Maurits vrij ligt. De bal belandt op de lat, maar na een nieuwe onderschepping is het wel raak: Kyano scoort en beslist daarmee het eerste part op 3-0.

De tegenstanders weten niet heel goed wat ze met de bal aan moeten. Het kost onze spelers dan ook weinig moeite, om de bal keer op keer te onderscheppen. Al snel is het Alex die voor het doel van de tegenstander ligt. Hij schiet echter op de paal, maar de oplettende Kyano weet uit de rebound te scoren (4-0). Er wordt prima verdedigd, waardoor keepster Nicky een rustige wedstrijd heeft. Een nieuwe aanval, opgezet door Maurits, komt mooi bij Cas terecht, die een rush richting goal maakt en 5-0 scoort. Snel daarna wordt er een mooie combinatie gemaakt van Maxim op Alexander, waarna Kyano het mag afmaken (6-0). Nadat er een keer wordt afgefloten vanwege liggen binnen de 2 meter-lijn, weet Cas Alexander te bereiken, die alleen op het goal afzwemt en de tussenstand beslist op 7-0.

In het derde part verwisselt Nicky haar keeperscap met Cas. Het is Kyano die als eerste in dit part scoort, nadat hij de bal van Maurits heeft gekregen, maar even niet ziet dat Maxim helemaal vrij ligt (8-0). Gelukkig is even later ongeveer eenzelfde situatie, waarbij Maxim de bal wel netjes van Kyano krijgt aangespeeld en 9-0 scoort. Na een nieuwe onderschepping door Kyano, zwemt deze zelf helemaal ongehinderd door naar het goal en scoort hij 10-0. Helaas gaat een nieuwe doelkans niet door als Nicky de bal per ongeluk met twee handen wil oppakken. Gelukkig krijgt zij even later een nieuwe kans. Natuurlijk maakt ze nu niet meer dezelfde fout en scoort ze 11-0. Als ons team even niet oplet, weet de tegenstander eindelijk de gehate 0 weg te werken. Na drie partjes is het 11-1.

Coaches Rutger en Marlous spreken met de spelers af dat ze het in het laatste part zonder aanwijzingen zelf moeten doen. Dat lijkt prima te lukken, want al snel verovert Maurits de bal en speelt hij deze prima over naar Alex, die 12-1 scoort. Daarna is het Nicky die de bal afpakt. Inmiddels liggen Alexander en Maxim samen vrij voor het goal. Alexander krijgt de eer en scoort 13-1. Een kleine kans voor de tegenstander wordt prima weggewerkt door Sahar. Inmiddels is het wel een beetje flipperkastenwaterpolo aan het worden; de bal wisselt regelmatig van de ene naar de andere partij. Gelukkig weet uiteindelijk Nicky hier prima uit de spreekwoordelijke kluwen te komen. Voor een inmiddels leeg goal scoort zij 14-1. Kyano laat vervolgens een prima vorm van samenspel zien: Terwijl hij vrij met de bal voor het goal ligt, wacht hij totdat Nicky is gearriveerd en laat hij haar scoren (15-1). 

Als de zoemer voor de laatste minuut gaat, denkt de keepster van de tegenstander dat het is afgelopen, waardoor Alexander voor open doel mag scoren (16-1). En nog is hiermee de eindstand niet bepaald. Al direct bij het uitspelen onderschept Maurits de bal. Hij scoort zelf 17-1. In de allerlaatste seconden heeft Kyano nog een mooie kans, maar de bal wordt tegengehouden door de keepster. Een prima wedstrijd voor ons team. Einduitslag: maar liefst 17-1.