CM 2CM 1

In de tot nu toe gespeelde vier wedstrijden van de competitie hadden de C-meiden het relatief makkelijk. Na winst met 15-6, 20-1, 16-1 en vorige week nog met 15-1, kon het vandaag tegen de eveneens ongeslagen koploper Katwijk voor het eerst wel eens lastig gaan worden. Na de nodige verkeersopstakels onderweg en nog een last-minute afmelding, beginnen onze meiden vol goede moed in het ruim bemeten Katwijkse zwembad Aquamar.

In het begin is het even aftasten. Al snel is te zien dat de beide teams flink aan elkaar gewaagd waren. Aan beide kanten worden de eerste kansen gemist en zijn er onderscheppingen, totdat Katwijk door onze wat rommelige verdediging de eerste score op het bord bracht: 1-0. De eerste echte kans aan WZC-zijde is een manmeer-situatie, waarbij de bal helaas door Eva wordt overgeschoten. Vervolgens is er verwarring dicht ons doel. We krijgen een vrije bal mee, maar alle drie de speelsters die in de buurt liggen starten tegelijk weg. Niemand neemt de bal, waardoor de scheidsrechter de bal aan de tegenstander toekent. Twee speelsters van Katwijk kunnen nu alsnog samen en ongestoord hun aanval afmaken: 2-0. 

Gelukkig komt WZC met de schrik vrij en kan het al snel wat tegengas geven. Een bal van Tamar bereikt de vrij inzwemmende Nadine, die voor onze meiden de score opent: 2-1. Daarmee lijken de kansen gekeerd, zeker als Rosalie in de daarop volgende manmeer vrij voor het goal ligt en de bal prima krijgt aangespeeld. Helaas mist haar schot de zo broodnodige overtuiging; iets waarvan ons team in deze wedstrijd nóg een paar keer last zou hebben. Gelukkig wordt opnieuw de vrij doorkomende Nadine bereikt. Zij laat haar kans niet onbenut en scoort de gelijkmaker: 2-2. Met een lange rush van Eva in de laatste seconden lijkt het er zelfs op dat we het eerste part winnend gaan afronden. Helaas is het net tijd op het moment waarop zij bij het goal de bal wil oppakken. Jammer, maar het blijft 2-2.

In het tweede part gaat het spel opnieuw heen-en-weer, maar wordt er niet direct gescoord. Schoten van de twee keer vrij liggende Tamar belanden in de handen van de keepster en op de lat. Elke kans die Katwijk heeft wordt mooi door onze meiden onderschept. Het is Eva die opnieuw een rush op het goal maakt, maar die nu de bal wel hard in het net schiet. Daarmee komt WZC voor het eerst op voorsprong 2-3. Een manmeer wordt door de tegenstanders niet benut, waarna Yvonne een mooie pass op Nadine geeft. Helaas belandt ook dit schot op de lat. Enkele seconden voor het einde van het tweede partje maakt Katwijk gelijk. Halverwege de wedstrijd houden beide teams de score in evenwicht: 3-3.

De tegenstander heeft de opdracht gekregen om nog wat zwaarder te gaan verdedigen. Onze meiden hebben daar best wat moeite mee; het is een zware wedstrijd in een groot bad. Bovendien hebben ze maar twee wisselspeelsters. Verder lijken beide ploegen nog altijd aan elkaar gewaagd. Hoewel Katwijk een paar keer vrij doorkomt, wordt met enie kunst-en-vliegwerk de score in balans gehouden. Uiteindelijk is het toch Katwijk die opnieuw op voorsprong komt: 4-3. Gelukkig komt Tamar vrij voor het goal en houdt zij het hoofd koel. Het is opnieuw gelijk: 4-4. Het publiek zit inmiddels op het puntje van hun stoel. De wedstrijd kan nog alle kanten op gaan. Onze prima keepende Kyla maakt helaas een inschattingsfout bij het uitgooien, waardoor Katwijk de bal direct onderschept en de stand op 5-4 brengt. De vermoeidheid lijkt wat toe te nemen bij WZC, want bij nieuw en wat slordig balverlies is er vlak voor tijd nog uitgemaakte kans voor de tegenstanders. Het derde part eindigt daarmee in een wat teleurstellende 6-4.

In het laatste part lijken beide teams inmiddels op hun laatste krachten te zijn. Het is Tamar die WZC toch weer terug in de wedstrijd weet te brengen. Na een lange rush richting het goal van Katwijk brengt zij de stand op 6-5. Daarmee is het qua scoren voor onze meiden gedaan. Er komen nog wel een paar kansen en ook een manmeer-situatie, maar daaruit wordt niet meer gescoord. Als Eva niet snel genoeg ziet dat haar tegenstander inzwemt en vrij voor het goal komt, is het definitief gedaan. Katwijk scoort 7-5 is beslist daarmee de wedstrijd. En hoewel er misschien wel wat meer kansen benut hadden moeten worden, hebben alle meiden fantastisch gevochten en vooral ook prima verdedigd. De eindstand is 7-5 in het voordeel van Katwijk. Volgend voorjaar is de returnwedstrijd in Zoetermeer. Daar kan WZC zeker revanche nemen.