Ha

Na negen wedstrijden staat Heren 1 nog ongeslagen aan kop in de 3e divisie-A. Maar of ze ook na deze wedstrijd nog ongeslagen zijn is nog maar de vraag. De mannen van d’Elft, de nummer twee in de ranglijst, is vanavond te gast in De Veur. Na een sterke start van onze mannen, bleken beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. Hoe het afliep lees je hieronder.

Al vroeg in de wedstrijd forceert SG WZC een eerste uitsluiting, maar door een gehaaste pass gaat dit  voordeel verloren. In de tweede aanval is het wel raak: In de laatste seconde van het balbezit scoort Thijs van acht meter de eerste goal en brengt daarmee onze mannen op voorsprong. Als ook een tweede doelpoging van d’Elft doel mist, zijn het opnieuw onze mannen die goede zaken doen. Mika wordt goed bediend op de midvoor en draait sterk om zijn man heen. De keeper is kansloos (2-0). Maar daarmee is het offensief van de thuisploeg nog niet over. Door goed instarten komt Thijs vrij op links. Hij schiet keihard in en noteert 3-0. Een aanvallende fout van SG WZC wordt genadeloos afgestraft. De tegenstander breekt uit en maakt slim gebruik van de verwarring (3-1).

Gelukkig is er al snel een nieuwe kans voor onze mannen als Boy zijn tegenstander handig eruit werkt. Deze manmeer wordt prima verzilverd door Thijs (4-1). Hoewel de tegenstander nog niet erg goed in de wedstrijd lijkt te komen, zijn er soms toch behoorlijke kansen. Die kansen worden gelukkig prima gekeerd door onze keeper Gerlof. SG WZC loopt zelfs nog verder uit. Als Tim bij een snelle aanval feilloos op links bereikt wordt, wordt het een riante 5-1. Helaas is Mika op de midvoor niet goed meer bereikbaar. De mannen uit Delft maken hiervan slim gebruik en zorgen voor 5-2. Dan hebben we een manminder. De eerste doelpoging wordt nog goed geblokkeerd door Gerlof, maar de rebound gaat via een eigen speler het net in. Daarmee is ook direct de eerste tussenstand bekend: 5-3.

Nadat d’Elft de ruime voorsprong van 5-1 in het eerste part heeft verkleind tot 5-3, lijken ze de smaak te pakken te hebben. De eerste grote kans in het tweede part is echter voor SG WZC, als er een uitsluiting is bij de tegenstander. Helaas gaat een schot van Boy via de keeper op de lat en gaat deze kans verloren. Dan doet zich een klein drama voor: De rebound van een schot van de tegenstander komt bij één van onze verdedigers terecht, die ongelukkig op Gerlof terugspeelt en daarbij een eigen goal maakt (5-4). Met nog maar één doelpunt voorsprong weet Marc de rust in de ploeg even terug te brengen: Met een mooi afstandsschot nemen onze mannen weer een klein beetje afstand (6-4). 

Maar het gaat moeizaam in de aanval. d’Elft heeft het verdedigend veel beter voor elkaar dan in het eerste part, waardoor onze midvoor onbereikbaar is. Sterker nog: ook aanvallend zijn de mannen uit Delft in dit part de sterkere ploeg; eerst wordt een manmeer door hen verzilverd (6-5) en ondanks prima verdedigen van SG WZC schiet de tegenstander zich in de laatste seconde naar de gelijkmaker (6-6).

Voor de Delftse heren smaakt dit uiteraard naar meer. Voor de toeschouwers is het vooral de vraag of onze mannen zich kunnen herpakken. Dat kost nogal wat moeite, want de eerste kansen in het derde part worden gemist. De mannen van d’Elft komen zelfs op voorsprong, als één van hen in de laatste seconde van hun speeltijd een schot van 10 meter in de kruising parkeert. Delft staat daarmee voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Het is Marc die de rust bewaard en SG WZC terug in de wedstrijd brengt met een keihard schot in de kruising (7-7). 

Nu lijken de rollen omgedraaid en pakken onze heren de regie over de wedstrijd weer terug. Thijs brengt ons weer op voorsprong met een schot vanaf de zeven meter (8-7). Dan is er alweer een nieuwe kans waarbij Boy een overtreding forceert op de midvoor. Hij plaatst Jesper aan die maar net mis boogt. Een aanval later gaat het gelukkig beter: Jesper speelt af op Mika die een strafworp weet te forceren. Thijs maakt het karwei af en noteert 9-7. Het wordt zelfs nog beter, want met een uiterst scherpe pass weet Tim de instartende Jesper te bereiken (10-7). De tegenstander herhaalt het kunstje van het einde van de tweede periode: Nu wordt in de laatste seconde van 12 meter geschoten. De bal verandert helaas van richting door een verdedigende arm  en verdwijnt in het net. Na drie partjes staat het 10-8.

Met deze stand is de wedstrijd nog altijd niet beslist. Al vroeg in de vierde periode forceert de tegenstander een uiterst dubieuze strafworp. Coach Leon lijkt terecht boos; het leek er sterk op dat de overtreding buiten de vijf meter werd gemaakt. De scheidsrechterlijke dwaling zorgt er wel voor dat d’Elft weer aansluiting vindt (10-9). SG WZC houdt het nog even spannend als Boy na het afbreken van een vijandige aanval helemaal vrij ligt en met de bal kan inzwemmen op het goal. Helaas wordt zijn schot gestopt en maakt de tegenstander zelfs (10-10). 

De wedstrijd tussen de nummers één en twee ligt weer helemaal open. Jesper brengt ons team weer op voorsprong door hard in de kruising te schieten (11-10). De vreugde is echter van korte duur als opnieuw een bal van de tegenstander van richting wordt veranderd en achter Gerlof verdwijnt (11-11). Het publiek zit inmiddels al een tijdje op het puntje van hun stoel en houdt de adem in als Marc eerst hard op de lat schiet en Gerlof kort daarna een goede redding maakt. 

Op een cruciaal moment in de wedstrijd maakt d’Elft een aanvallende fout en krijgt SG WZC een manmeer toebedeeld. Eerst schiet Jesper hard op de lat, maar in de rebound weet hij Mika, die klaarligt op de paal, op maat te bereiken. Onze mannen pakken opnieuw de leiding (12-11). Twee minuten voor tijd scoort Sebastiaan in de laatste seconde van de speeltijd met een prachtige boogbal en lijkt de wedstrijd definitief beslist (13-11). Er is daarna nóg een kans voor Sebastiaan, maar die bal gaat op de lat. De laatste minuut van de wedstrijd is inmiddels ingegaan. SG WZC speelt de wedstrijd gecontroleerd uit en verstevigt de koppositie. Met een inmiddels indrukwekkende voorsprong lijken onze mannen een serieuze gooi te doen naar het kampioenschap.

Stand H1