thumb 2022 12 11 Dames4 Kyla keeptDit weekend speelden alle vier de damesteams ongeveer op hetzelfde moment en gezien het totaal aantal speelsters is dat erg krap. Gelukkig kon zowel Dames 3 als Dames 4 terugvallen op enkele meiden uit het C-team, die hun wedstrijd gelukkig al vroeg op de dag hadden. Eva en Nadine speelden met Dames 3 mee, terwijl Kyla en Tamar van Spijkenisse afreisden naar Bodegraven om mee te doen met Dames 4. Een mooie gelegenheid voor hun chauffeur om gelijk even een verslagje te schrijven.

BZ&PC 2; de thuisspelende ploeg staat op gelijke hoogte met Dames 4. Het zou dan ook best eens een interessante wedstrijd kunnen worden. Onze dames starten helaas nogal moeizaam. Al vroeg in de wedstrijd is er een eerste uitsluiting. In de contra-aanval krijgt de tegenstander een eerste strafworp toebedeeld. Keepster en invalster Kyla krijgt het gelijk al voor haar kiezen. Tenminste, zo lijkt het. Alleen haar blik blijkt voldoende te zijn om de tegenstander zo te verwarren, dat op de paal wordt geschoten. 

Het spel gaat met 0-0 verder. Elke keer weer weet SG WZC aanvallen van Bodegraven af te breken, door prima te verdedigen en telkens weer de bal te onderscheppen. Helaas worden al deze acties niet beloond in goals; de aanval loopt namelijk vrij stroef. Hoewel er wat kleine kansen worden gecreëerd, is het uiteindelijk BZ&PC dat de score weet te openen (0-1). Even lijkt het in de laatste seconden van het eerste part nog 0-2 te worden, als de tegenstander weet uit te breken. Gelukkig gaat de bal ruim naast.

Naast twee invalspeelsters heeft Dames 4 vandaag ook een invalcoach. Michiel neemt waar voor Tanja en geeft in de eerste en de drie daarop volgende pauzes een aantal nuttige aanwijzingen. Het eerste balbezit in het tweede part is voor Bodegraven, maar hun aanval loopt op niets uit. Voor onze dames is er een eerste manmeer, maar helaas wordt ook die niet verzilverd. Dan gaat BZ&PC weer in de aanval. Voor ons goal ontstaat een rommelige situatie, waarin de scheidsrechter een strafworp ontdekt. Opnieuw stuit de tegenstander op een obstakel, maar vanaf de lat komt de rebound bij een thuisspeelster terecht, die van één meter gemakkelijk kan scoren (0-2).

SG WZC begint een offensief om weer aansluiting te vinden. Dat lijkt Claudia met een schot van afstand te gaan lukken. Zij schiet echter op de paal. Uiteindelijk is het Geertje die voor de zo gehoopte aansluiting zorgt. Vanaf zeven meter passeert zij met een slim geplaatste bal de vijandige keepster (1-2). In de laatste 15 seconden krijgen we nog een manmeer, maar daaruitvolgt helaas geen score.

Part 3 begint met een communicatiefoutje als de opzwemster van BZ&PC na het veroveren van de bal direct doorsprint. Maar er wordt opnieuw goed verdedigd. Een daaropvolgende nieuwe, levensgrote kans van de tegenstander, lijkt in een score te eindigen. Gelukkig wordt er voor twee meter gefloten en komt SG WZC opnieuw met de schrik vrij. Het tempo van de eerste twee parten is een beetje weggezakt en men weet elkaar nu wat minder goed te bereiken. Verdedigend gaat het onverminderd prima en daarom blijven onze dames goed in de race om één of drie punten.

Gedurende het part worden er goed op het goal geschoten door onder andere Sandra en Marjolein. Helaas lukt het maar niet om de Bodengraafse keepster te passeren. Tot overmaat van ramp schiet de tegenstander vervolgens van 12 meter raak (1-3). Invalster Tamar mist in dit part nog vanaf de zware midvoor positie. De laatste poging is voor Aukje, maar ook haar schot wordt gekeerd door de keepster. Na drie parten heeft BZ&PC een kleine voorsprong opgebouwd en is het 1-3.

Dan is er nog één partje om het tij te keren. Op zich is er bij de huidige stand nog van alles mogelijk. Ashlynn doet verwoede pogingen om onze dames bij het opzwemmen aan het eerste balbezit te helpen. Dat lukt haar maar net niet. De eerste aanval van BZ&PC wordt afgefloten. Vervolgens gaat de strijd lange tijd heen-en-weer, waarbij beide teams elkaar geen duimbreed toegeven. Kyla weet een gevaarlijke backworp tegen te houden en een schot vanuit de linker hoek. Pas 15seconden voor tijd lukt het dan eindelijk om te scoren. Het is Tamar die de keepster verrast met een schot vanaf de zevenmeter (2-3). 

Maar dan komen we tijd tekort om voor de gelijkmaker te vechten. De dames van BZ&PC houden de laatste seconden balbezit en pakken daarmee de felbegeerde drie punten. Onze dames kunnen, misschien wat teleurgesteld maar wel met opgeheven hoofden, terug richting Zoetermeer. Goed gewerkt. Als vooral het plaatsen wat beter was gegaan, waren hier zeker één of zelfs drie punten mogelijk geweest. Volgende keer beter!

Helaas hadden we geen Dames 4 foto beschikbaar. Als alternatief de foto Kyla tijdens de CM1-thuiswedstrijd op 22-11-2022.