Heren

Het is spannend in de 4e Klasse A van de competitie. Heren 5 is momenteel verwikkeld in een strijd om de eerste drie plekken. Ze staan slechts één punt achter op de nummers één en twee, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Vanavond is de tegenstander Sassenheim 4, dat de gedeelde zesde/zevende plek bezet.

Het eerste schot in de wedstrijd is van Ferry, die van afstand op de lat schiet. Vervolgens hebben onze mannen een manminder, maar Sassenheim maakt een aanvallende fout. Van de verwarring wordt handig gebruik gemaakt door Maurits die uitbreekt en de score opent: 1-0. Dan is er alweer een nieuwe kans als Arno van D. de bal handig doortikt, maar helaas stuit de bal op de lat. Een nieuwe manminder wordt gelijk verzilverd door Sassenheim (1-1). Al snel is er een nieuwe kans voor SG WZC als Sander handig over de keeper heen boogt. Helaas is de bal niet scherp genoeg geplaatst en komt deze op de paal terecht. 

Het schaarse publiek krijgt waar voor z’n geld, want in korte tijd is er al heel wat gebeurd. De tegenstander is vooral sterk in het forceren van uitsluitingen. Bij de derde uitsluiting voor onze mannen is het opnieuw raak en komen de tegenstanders op voorsprong (2-1). Dit is echter niet voor lang: Maurits maakt op de midvoor goed gebruik van het verrassende effect van linkshandig zijn en draait handig om zijn man. De stand is nu weer gelijk (2-2). Opnieuw is er daarna een uitbraak. Arno B. komt vrij door en brengt onze mannen met een keiharde taterbal weer op voorsprong (3-2). Sassenheim neemt direct revanche en beslist daarmee ook de eerste tussenstand: 3-3.

Als Thibaut iets té enthousiast is gestart, begint de tegenstander met balbezit. Het is SG WZC dat echter weer op voorsprong komt. Eerst nog schiet Wouter tijdens een manmeer op de armen van de keeper, maar kort daarna is het Maurits die op de midvoor opnieuw sterk om zijn man weet te draaien (4-3). Als Arno B. vervolgens met alweer een keihard schot de keeper wil verrassen, is de keeper wel alert. De rebound komt echter bij Sander terecht, die goed inschiet (5-3). Arno B. gaat in de herkansing en draait op zes meter handig om zijn tegenstander, gevolgd door een scherp schot. Halverwege is het 6-3.

In part twee deed SG WZC goede zaken en kwam de tegenstander maar weinig aan bod. In het derde part lijkt Sassenheim hier iets aan te willen gaan doen. Ze openen de score en verkleinen daarmee de afstand tot twee doelpunten (6-4). Maar Maurits heeft het zichtbaar naar zijn zin op de midvoor. Met zijn voet wipt hij de bal op en tikt hij vervolgens met zijn hand de bal door. De keeper is volledig verrast (7-4). In de volgende aanval weet Sassenheim dan weer te verrassen. Zij brengen de stand op 7-5. 

Als Sander in een volgende aanval van Sassenheim de bal onderschept, speelt hij direct op de vrij inzwemmende Wilco, die vervolgens de keeper verrast door over te spelen naar Arno B., die op de andere paal ligt. Opnieuw is de keeper kansloos (8-5). Sassenheim kan nog wel iets terug doen, zodat het na drie parten 8-6 staat. Het verschil is iets kleiner geworden, hoewel SG WZC duidelijk de betere ploeg is.

In het laatste part verovert Arno van D. bij het opzwemmen de bal. Helaas gaat de eerste aanval verloren en kijken we vervolgens weer tegen een manminder aan. Ondanks dat de tegenstander een vrije schotkans heeft, komt de bal niet verder dan de doellijn en kan keeper Jarl de bal weer rustig uitplaatsen. Ook een volgende manminder blijft zonder resultaat voor de Sassenheimers. Het is nu Wouter die vrij inzwemt en de keeper verrast met een boogbal, die helaas net naast gaat. Maurits vertoont opnieuw zijn midvoor kunstje met zijn voet en ook deze keer trappen zowel de verdediger als de keeper er weer in (9-6). 

We zitten inmiddels op de rand van de laatste minuut als SG WZC opnieuw een manminder heeft. Deze keer wordt de kans wel door Sassenheim verzilverd (9-7). Dan denken onze mannen de laatste seconden op balbezit uit te spelen, maar wordt er verkeerd teruggeplaatst op de keeper. De tegenstander krijgt een strafworp toebedeeld. Hoewel er niet meer verloren kan worden, kan de stand nog teruggebracht worden tot 9-8. Het is echter Jarl die met twee handen de goede hoek induikt en de bal professioneel stopt. Daarmee bepaalt hij ook de einduitslag: 9-7. Onze heren blijven daarmee in de race om het kampioenschap.