308983074 755886275761273 8097642867799368952 n kopie309122586 755885565761344 6862443058060342636 n kopie

Tijd voor weer een lekker partijtje waterpolo. We zijn dit weekend een van de weinige teams van WZC die wel een wedstrijd hebben. Boffen wij even! We mogen aantreden tegen NieMo Barracuda in Nieuwerkerk a/d IJssel en dat kan een spannende wedstrijd worden. De vorige keer hebben we weten te winnen en we hopen dat ook deze keer te kunnen doen. De opdracht is simpel. Verdedigend bij je man blijven plakken. Aanvallend de bal via de zijkant naar voren spelen om doelkansen te creëren. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

Part 1
We gaan beginnen. De zenuwen gieren door het lijf van de kinderen en dat merk ik wel een beetje. Ze zitten er niet meteen bovenop, en dus komt er een tegenstander vrij door die meteen de 1-0 weet te maken. Het schudt ons wakker, want we zoeken meteen ons mannetje op. Niet heel handig als je in de aanval bent, maar laat ik nou niet gaan klagen. Onze pogingen om naar voren te komen, willen niet erg lukken. We raken de bal kwijt en krijgen niet veel ruimte van NieMo om naar hun doel te werken. We komen dan ook niet toe aan scoren. Helaas lukt het onze tegenstander wel om nog twee doelpunten te maken, ondanks dat Liam G nog een mooie redding maakt, welke in de rebound alsnog wordt verzilverd. Met 3-0 gaan we de rust in. 

Part 2
Ze zijn een beetje terneergeslagen, dat het niet zo gaat als dat ze voor ogen hadden. En hoewel ze in de verdediging goed werk verrichten, hebben ze echt nog wel moeite met de aanval, welke ik nogmaals uitleg. We beginnen weer en ondanks dat NieMo na 14 seconden de 4-0 maakt, geven we de moed niet op. Ze proberen de aanval via de zijkant te laten lopen en dat lukt ook een paar keer. Echter weten we deze kansen niet af te maken. Er wordt een keer gemist of er wordt in de handen van de keeper gegooid. Jammer, maar daarentegen maken we het hun ook moeilijk. Ze weten pas weer te scoren vlak voor het eind van de periode. Met 5-0 mogen we weer naar de kant. 

Part 3
We beginnen de derde periode goed. De verdediging staat als een huis en Mauro heeft twee mooie reddingen in het doel. Meer dan de helft van het partje is dan ook al voorbij, wanneer Niemo de 6-0 weet te maken. Helaas gooit onze tegenstander wel alle deuren dicht, waardoor het voor ons moeilijk is om een aanval op te zetten. We kunnen de bal niet kwijt bij een teamgenoot, omdat er altijd zo’n vervelende verdediger bij ligt, die de bal dan weer afpakt. We krijgen een mooie kans omdat Sinan vrij ligt voor het goal, maar hij wordt niet gezien. NieMo pakt hier een voordeel uit, wanneer ze de bal veroveren en vrij doorkomen bij ons doel. Met 7-0 worden we weer de kant gestuurd. 

Part 4
Kom op jongens en meisjes, hou vol! Verdedigend zit het wel snor, we hoeven alleen maar die aanval onder de knie te krijgen. De vierde periode begint en we zwemmen op. We winnen niet de bal, maar weten hem wel af te pakken. Sinan ligt met een verdediger voor het goal, wanneer Sean vrij door komt met de bal voor zijn neus. Sinan zwemt netje naar buiten om ruimte te maken, waardoor zijn verdediger moet kiezen. Deze kiest  er voor om met hem mee te zwemmen en dus krijgt Sean de kans om te schieten; 7-1. Goed gedaan. Even later is er weer een kans. Tara zwemt helemaal van achter naar voor met de bal voor haar neus en een verdediger op haar rug. Uiteindelijk wordt dit niet beloond en verliezen we de bal. Soms gebeurt dat. NieMo keert het tij razendsnel en de 8-1 is een feit. En snel daarna weten ze ook de 9-1 te maken. In de laatste minuut krijgen we nog een man-meer, maar daar volgt geen doelpunt uit. Met nog een paar seconden op de klok weet NieMo nog uit te breken. Net na de zoemer wordt er nog geschoten en de scheidsrechter telt deze bal en dat maakt de eindstand 10-1.

De kids zijn boos, maar vooral teleurgesteld. Dit hadden ze anders verwacht en eerlijk is eerlijk, ik ook. Dat neemt niet weg, dat ze wel gestreden hebben voor wat ze waard zijn. Ze hebben hard gezwommen en ik heb gezien dat ze echt geprobeerd hebben, om de opdracht zo goed mogelijk uit te voeren. En het gaat echt steeds beter, ook al is dat niet goed te vertalen naar de uitslag van vandaag. Niet getreurd, nog vier wedstrijden te gaan. Twee daarvan gaan we zeker niet winnen, want dat zijn de nummers 1 en 2 in het klassement, maar tegen de andere twee hebben we echt wel kansen. Nu eerst 6 weken rust om lekker te trainen en op die aanval te oefenen! En dan zijn we klaar voor de volgende tegenstander! 

De foto’s zijn van de thuiswedstrijd tegen De Kempvis op 24 september 2022.