2023 02 23 w officialcursus 01 kopie

Om de competitiewedstrijden, die elke week bij onze club thuis worden gespeeld, in goede banen te leiden, is er naast één of twee scheidsrechters ook bezetting nodig achter de jurytafel. Hier wordt de wedstrijdadministratie en de speeltijd bijgehouden. Veelal zijn het spelers en speelsters uit de seniorenteams die hiervoor zorgen, maar die vaak zelf pas uren later hun eigen wedstrijd spelen. Vooral bij de jeugdwedstrijden is het een grote uitdaging om de jurytafel voldoende bezet te krijgen. Om de roosters voor de 18 eigen teams steeds gevuld te krijgen, heeft SG WZC continue behoefte aan een grote poule met juryleden en verenigingsscheidsrechters. 

Juist omdat de bezetting bij de jeugdwedstrijden vaak problematisch is, zijn we extra blij, dat vier ouders van spelertjes in de E- en D-leeftijd momenteel bezig zijn met het volgen van de zogenaamde KNZB-basiscursus official waterpolo. Normaal gesproken bestaat deze cursus uit een theoretisch deel (e-learning, inclusief theorie-examen) en een praktijkdeel, dat wordt afgenomen door onze praktijkbegeleider Linda den Braasem.

Maar lang niet alle ouders hebben zelf een waterpolo-achtergrond. Het kan voor hen lastig zijn om het theoretische deel zonder verdere uitleg en voorbeelden door te nemen. Linda heeft de deelnemers aan de cursus daarom, met asistentie van Ivo l’Herminez, vanavond in het clubhuis begeleid bij het doornemen van de theorie. Aansluitend hebben zij bij een oefenwedstrijd van de dames kennis gemaakt met de werkzaamheden achter de jurytafel. Een mooi initiatief dat navolging verdient!

2023 02 23 w officialcursus 03 kopie  2023 02 23 w officialcursus 02 kopie

Met vier nieuwe juryleden zijn natuurlijk niet direct alle roostertechnische problemen opgelost. We nodigen dan ook andere ouders van harte uit om deze cursus te gaan volgen. Bijkomend voordeel is, dat alle spelregels van het waterpolo uitgebreid worden uitgelegd. 

Voor alle waterpoloërs van SG WZC is deze cursus vanaf 16 jaar trouwens verplicht. Er zijn echter nog een flink aantal spelers en speelsters die nog altijd geen jurylid en eventueel verenigingsscheidsrechter zijn en dat is natuurlijk erg jammer. Ook zij worden uitgenodigd deze cursus alsnog te volgen.

Interesse? Stuur dan even een mailtje naar Linda den Braasem: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.