20230304 165126 kopie

Na een aantal uitgeroosterde competitieweekeinden pakten dit weekend de meeste teams de spreekwoordelijke draad weer op. Allereerst gingen we kijken hoe de C-jongens het eraf brachten tegen het wat lager op de ranglijst geplaatste SG De Reigers.

De jongens missen helaas enkele basisspelers en daarom is het team aangevuld met Nando, Youri en Daylano uit de DG1. In het eerste part valt op dat laatstgenoemden een groot deel van de aanval op zich nemen. Met tegenstanders van een kop of meer groter valt dat nog helemaal niet mee, maar het is een mooie ervaring.

Daylano is de eerste speler die in scoringspositie komt. Helaas schiet hij over. Gelukkig vindt Sam snel daarna de vrijliggende Glenn, die onze jongens op voorsprong brengt. De rest van het partje gaan de aanvallen aan beiden kanten vlot heen-en-weer. Een verdere score blijft echter uit, zodat er met een minimale voorsprong met het tweede partje wordt begonnen.

In het tweede part is het gelukkig wat spannender en wordt er ook wat beter samengespeeld. De inzwemmende Sam wordt prima aangespeeld door Koen, maar zijn schot gaat helaas naast. Ook een schot van Koen, die inzwemt op de keeper, wordt gekeerd. De Reigers maken van deze gelegenheid gebruik om de score weer in evenwicht te brengen (1-1). Gelukkig herstelt Koen zich direct door een bal van Sam handig door te tikken (2-1). 

De tegenstander geeft het echter nog niet op. De linkshandige nr. 10 mag geheel vrij instarten en passeert keeper Thom met een hard schot. De stand is weer gelijk (2-2). Dan is er een nieuwe kans: Een schot van Jamie wordt gehouden door de keeper; helaas krijgt Sam de bal uit de rebound niet onder controle en gaat de wedstrijd verder. Opnieuw is er een prima samenwerking tussen Sam en Koen. De vrijliggende Koen krijgt de bal op maat en brengt de CJ weer op voorsprong (3-2). Een laatste kans is er voor Sam, die de bal mooi krijgt aangeplaatst van Glenn. Helaas gaat ook dit schot mis.

Ook het derde part begint met een kleine voorsprong. Één van de tegenstanders weet echter een lange rush te maken. Hij schiet hard raak. Opnieuw is het gelijk (3-3). Sam krijgt de eerste kans om weer op voorsprong te komen, maar helaas lukt het hem niet goed om vanaf de midvoor te draaien en te schieten. Kort daarna krijgt hij een vrije bal, die hij op de instartende Glenn afspeelt. Vrij voor het goal scoort laattgenoemde 4-3. Een volgende kans is er voor Koen, die voor zijn man met de bal op het goal afzwemt. Helaas besluit hij op acht meter te stoppen. Gelukkig krijgt hij daar een vrije bal, die hij snoeihard van afstand scoort (5-3).

Met een verschil van twee punten begint SG WZC aan de laatste periode. De tegenstander lijkt een beetje moegestreden, maar ook onze jongens lijken het wel mooi te vinden. De voorsprong wordt nog wel vergroot door goede samenwerking tussen Sam en Koen. Koen ziet vervolgens dat Jamie vrij voor het goal ligt. Hij brengt de score op 6-3. 

Er zijn nog wel schoten van afstand van respectievelijk Tim en Koen, maar die worden allebei door de keeper gekeerd. Ook het schot van de vrij instartende Sam stuit op de keeper. In de laatste minuut kunnen De Reigers de voorsprong nog wat verkleinen met een hard schot op het goal. Daarmee wordt de einduitslag bepaald op 6-4. Lekker gespeeld en tevens knap ook hoe de drie D-invallers hebben gestreden!