D2

Op dit moment staan onze jongens en meisjes op een prima achtste plek in de competitie. Vandaag was Westland DG1 bij ons op visite. Zij staan op de tweede plek en daarom kon dit wel eens een zware wedstrijd gaan worden. Leuk detail is, dat achter de jurytafel de moeder van Casey en de vader van Mauro hun eerste officiële wedstrijd ‘tafelden’, daarbij ondersteund door Ivo. Leuk!

De eerste aanval is voor Westland, maar de bal wordt goed door ons afgepakt. Als ons team in de aanval gaat, blijkt Westland full-press te spelen. Daarom is het voor ons moeilijk om goed in het spel te komen. Dan valt alweer het eerste doelpunt en staat Westland met 0-1 voor. Snel daarna krijgen onze tegenstanders een tweede kans, maar onze keeper Liam D. houdt de bal goed tegen. 

Het lukt de DG2 nog niet zo goed om elkaar te vinden in de aanval. Dat is ook niet zo gek, want er wordt door Westland stevig verdedigd. Maar ook ons team doet enorm zijn best om het Westland moeilijk te maken. Toch weten ze de midvoor te bereiken en Liam D. te verrassen (0-2). DG2 komt wel steeds dichter bij het vijandige goal, maar het lukt nog niet om te scoren. Een laatste kans in dit part is voor Westland, maar ook hier is onze keeper zeer  attent. We gaan met 0-2 de eerste rust in.

In part 2 gaat Westland direct weer in de aanval. Gelukkig voor ons wordt er overgeschoten. Dan ziet Liam G. Sean instarten. Die kan vrij inzwemmen, maar hij scoort helaas niet. DG2 probeert nog meer druk te zetten op Westland, maar zij weten toch weer te scoren (0-3). Dan komt er een offensief van ons team. Via Sean komt de bal terecht bij Benjamin. We hebben echt pech, want de bal wordt op de lat geschoten. Vervolgens maakt Liam D. weer een goede redding. Helaas gaat het in onze tegenaanval direct mis, waardoor Westland een nieuwe kans krijgt en nu wel scoort (0-4). Dat is ook direct de stand halverwege.

In het derde part lijkt Westland een tandje bij te schakelen. Ze gaan direct massaal in de aanval en scoren 0-5. Dan hebben we ook nog pech, want in een volgende aanval wordt de bal voor ons goal onder water geduwd en krijgen we een strafworp tegen. Liam D. probeert de bal nog tegen te houden, maar kan er net niet bij (0-6). Westland scoort ook nog 0-7 bij een volgende uitbraak, maar dan kunnen we eindelijk iets terugdoen. Na lang twijfelen met de bal besluit Sinan toch op het goal te schieten. En dat doet hij heel goed, want hij schiet de bal onhoudbaar voor de keeper in de kruising (1-7). Helaas scoort Westland direct weer een tegengoal (1-8) en weten ze kort voor tijd nogmaals te scoren via een nieuwe uitbraak. Met 1-9 gaan we naar de laatste periode.

Westland gaat opnieuw direct in de aanval, maar hun eerste doelpoging belandt op de lat. Helaas gaat het bij ons team mis met uitnemen en wordt het daardoor 1-10. Maar dan gaan wij weer sterk in de aanval en is het linkshander Liam G., die vanaf de midvoor-positie de tweede goal voor de DG2 noteert (2-10). Van dat continue heen-en-weer zwemmen worden onze jongens en meisjes inmiddels flink moe. Daarvan maakt Westland dankbaar gebruik. Eerst wordt het via een uitbraak 2-11 en kort daarna krijgen ze bij een nieuwe uitbraak een strafworp toegekend, die ze eveneens benutten (2-12). 

Westland blijft maar gebruik maken van ons balverlies en is er dan telkens razendsnel vandoor. Hoewel iedereen zichtbaar z’n best doet, kan er toch niet voorkomen worden dat onze gasten in de laatste minuten van de wedstrijd nog drie keer scoren. Daarmee wordt de einduitslag bepaald op 2-15. Maar: Heel goed gewerkt allemaal! Deze tegenstander was een beetje te sterk voor ons. De ouders achter de jurytafel zijn ook weer een mooie ervaring rijker. Ze vertelden mij dat ze het erg leuk vonden om te doen!