d3

Dames 3 was afgelopen zaterdag flink gehandicapt door het ontbreken van nogal wat speelsters, die deels moesten invallen in hogere teams. Het team was daarom voor deze gelegenheid samengesteld uit drie speelsters van Dames 3; twee speelsters van Dames 4 en drie speelsters van CM1. En dan is spelen tegen een hoger geplaatst team natuurlijk telemaal geen eenvoudige opgave. Maar, om in de woorden van coach Rutger te spreken: “We gaan er een leuke wedstrijd van maken”.

Met die instelling gingen de dames vol goede moed aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat de inzet vanaf het begin prima is, weten de dames uit Katwijk al vrij snel via een uitbraak 0-1 te scoren. Helaas krijgt Dames 3 de bal vervolgens niet lekker in het spel en wordt er direct onderschept en opnieuw gescoord (0-2). Even later is het alweer 0-3 via een hard schot uit de linker hoek. Op dit moment laat de verdediging tegen de stevig spelende Katwijkse dames nog te wensen over. Het lijkt erop dat onze dames verrast zijn door de enorme snelheid van de tegenstanders. 

Gelukkig komt er een eerste kans voor SG WZC. Helaas schiet Lisenka de bal over. Een nieuwe uitbraak lijkt door onze snelle meiden van CM1 goed te worden ingelopen, maar toch weet de tegenstander de bal nog net in het goal te werken (0-4). Vervolgens schiet Nadine op de keepster en mist Tamar in de rebound. Een schot van Katwijk wordt goed gekeerd door onze keepster Dyanne, maar kort voor de eerste rust weet Katwijk opnieuw via een uitbraak te scoren. Met 0-5 gaan we de eerste rust in.

In het tweede part is het opnieuw Nadine die de bal verovert bij het opzwemmen. De bal komt terecht bij Geertje die een schot lost, maar helaas naast schiet. Direct gaat Katwijk razendsnel in de tegenaanval en wordt de stand 0-6. We krijgen een manmeer, maar helaas resulteert dat niet in een doelkans. Hoewel we inmiddels wat beter in de aanval komen, lukt het nog niet echt goed om elkaar te vinden. Veelal zijn onze dames slecht aanspeelbaar, mede door het sterke verdedigen van Katwijk. 

Na wat verwarring binnen ons team en een flinke dosis geluk, weet Katwijk inmiddels de zevende goal te noteren (0-7). Maar dan komt er een nieuwe kans voor onze dames. Geertje krijgt voor het goal een kans, maar schiet helaas op de keeper. De tegenaanval van Katwijk wordt goed gekeept door Dyanne, waarna Geertje een nieuwe kans voor het doel krijgt. Helaas gaat haar backworp net naast. Katwijk weet dit part nog één keer te scoren en beslist daarmee de tussenstand op 0-8.

Ook in het derde partje is de eerste doelkans voor SG WZC. Het schot komt van Linda, maar wordt gehouden door de keepster. Direct is er weer een uitbraak van Katwijk (0-9). Opnieuw is Linda op de midvoor met de bal te vinden, maar ook deze kans gaat verloren. Opnieuw gaat Katwijk er vandoor en volgt er een 1-0 situatie voor ons doel (0-10). Gelukkig mist Katwijk de volgende kans door naast te schieten. Dan ziet Linda Tamar inzwemmen en speelt zij haar op maat aan. Helaas gaat de boogbal van Tamar over. 

De hatelijke nul blijft vooralsnog op het scorebord staan. Katwijk probeert op ongeveer dezelfde wijze te scoren. Deze boogbal is beter geplaatst en verdwijnt in ons doel (0-11). Onze aanvallen worden helaas telkens afgebroken, waarna Katwijk er razendsnel met een aantal dames vandoor gaat. Dat tempo kan SG WZC echt niet bijhouden, waardoor er dit part nog twee keer op deze wijze wordt gescoord (0-13). Als laatste krijgen we nog een manmeer, maar omdat een goed gezien 1-2tje communicatief niet lekker gaat, blijft het na drie perioden 0-13.

Na ons eerste balverlies gaat Katwijk direct weer snel in de aanval en scoren ze 0-14. Dan lijkt er weer een goede kans te zijn als Tamar overspeelt naar Fabiënne. Helaas gaat haar schot over. Hetzelfde geldt helaas ook voor het afstandsschot wat Tamar kort daarna neemt. Een nieuwe kans voor Katwijk wordt afgeslagen. Nu is het Jacinda die een schot lost. Helaas zit de keepster er wederom goed bij. De dames uit Katwijk krijgen een nieuwe kans. Na veel gerommel voor ons goal verdwijnt de bal uiteindelijk in het net (0-15). Tot overmaat van ramp is het even later alweer raak (0-16). Ook in de laatste minuut wordt er door Dames 3 dapper doorgevochten en blijft er hoop op een goal. Helaas wil het vandaag niet lukken. Met een laatste poging, enkele seconden voor tijd, brengt Katwijk de eindstand op 0-17. Onze dames hebben enorm gestreden, maar deze tegenstander was een maatje te groot.