IMG 20231007 WA0004

Een spannende wedstrijd staat voor de deur. De coach heeft haar huiswerk gedaan en heeft gezien dat WZK/AZL DG*1, net als wij, een paar wedstrijden flink heeft gewonnen. Het is dus een geduchte tegenstander, maar we zijn er klaar voor. Ik en onze assistent-coach Eva hebben er vertrouwen in, als ze maar de opdrachten uitvoeren. We gaan er voor!

Part 1
Onze invalster van deze week, Lynn, wil graag op zwemmen en wint de bal. We mogen dus gelijk de aanval inzetten en dat doen we dan ook. Er wordt leuk overgespeeld en uiteindelijk komt de bal via Benjamin weer bij Lynn terecht die de 1-0 weet te maken. We nummeren af en gaan verdedigen. Dit gaat ons goed af. De bal wordt afgepakt door Benjamin en een mooie aanval wordt opgezet door de bal te spelen naar Lynn en dan Kyano die helaas mist. Niet getreurd, want even later krijgen we weer een kans. Weer is het Benjamin met een goede verdedigingsactie. Deze keer speelt hij naar Sinan, die Kyano weet te bereiken. Helaas, wederom mis. Maar met nog 10 seconden op de klok, weet Lynn toch nog een doelpunt te scoren en gaan we me 2-0 de rust in. 

Part 2
Vol goede moed beginnen we de tweede periode. Benjamin zwemt op, maar haalt het net niet. We moeten dus meteen verdedigen. WZK/AZL weet door te breken, maar wij hebben Liam in het goal en die maakt een prachtige redding. En wanneer even later onze aanval wordt afgewend en ze weer doorbreken, maakt hij een tweede redding. In de aanval zit het ons niet mee. We komen niet dichtbij genoeg en veel pogingen op het doel zijn mis. Maar dan valt halverwege toch de 3-0 door een mooie aanval van Benjamin, Sinan en Mauro, waarbij laatst genoemde voor de 3 zorgt. Even later weet WZK/AZL onze Liam toch te passeren en mogen we met 3-1 naar de kant.

Part 3
Het gaat echt niet slecht, we moeten alleen wel wat zuiniger zijn met de bal. Te vaak wordt hij in het wilde weg gegooid of niet binnen het bereik van een teamgenoot. Dat is iets om mee te nemen in de training. Dat het een zwaar bevochten wedstrijd is, bewijst wel deze periode. Onze aanvallen worden telkens gekeerd of we schieten de bal naast of over het doel. Gelukkig gaat het verdedigen goed, want ook wij onderscheppen vaak de bal van WZK/AZL. Lynn weet nog een doelpuntje te maken, zodat onze voorsprong ietsje wordt uitgebreid; 4-1. En door een mooie redding van Mauro die nu in het doel ligt, blijft dat erbij deze periode.

Part 4
Rustig blijven, dat is het belangrijkste. Blijf de bal halen, blijf kijken en praten met elkaar en blijf bij je man. Ik kan niet vaak genoeg zeggen, dat verdedigen enorm belangrijk is. We zwemmen weer op en mogen meteen verdedigen. De bal wordt onderschept, komt bij Benjamin, maar hij mist. We hebben echt een latrelatie vandaag. WZK/AZL komt vrij door en maakt de 4-2. Dan mogen wij weer aanvallen. We spelen naar voren en de bal komt bij Liam. Met een mooi schot, zorgt hij voor de 5-2. Dan komt WZK/AZL weer bij ons doel. Ze schieten, maar Mauro redt de bal, hij stuitert echter op Benjamin zijn hoofd weer richting doel. Het lijkt wel ping pong. Gelukkig is Mauro wakker en houdt nu de bal vast. Doelpoging afgewend. In de laatste minuut weet Sinan nog een doelpunt te maken. Het is 6-2. Met nog 30 seconden op de klok, komt WZK/AZL weer dichtbij ons doel. Lucas moet verdedigen, maar ligt op de rug van zijn tegenstander en krijgt een strafworp tegen. Deze wordt gemist, maar in de rebound wordt er wel gescoord. Eindstand 6-3.

Wat een spannende wedstrijd. Ze hebben er hard voor moeten werken, maar dat hebben ze allemaal prima gedaan. Iedereen heeft goed verdedigd en ook iedereen deed mee aan de aanvallen. Hartstikke goed gedaan en daarom hebben we ook deze punten weer in de tas! Nu even genieten van de vakantie, want de volgende wedstrijd is pas in november. Maar genoeg stof om te oefenen, dus ik zie jullie op de training!