IMG 20231111 WA0003

Denk je als reporter inmiddels alles wel te weten over de verschillende teams, blijken de - normaal gesproken - gemengde DG-teams verdeeld te zijn in een jongens- en meisjesteam. Had ik dus helemaal gemist. Ondertussen zijn de meiden van DG2 na vijf wedstrijden nog wel mooi ongeslagen, net als DG1, die ook overwinning na overwinning behaalt. Toch kon het vandaag wel eens flink lastig worden tegen de ploeg van Katwijk, die met zes gespeelde wedstrijden eveneens ongeslagen is en daarmee op eerste positie in de ranglijst staat.

Maar om de wedstrijd te starten, moet er natuurlijk wel een scheidsrechter zijn en ook twee w-officials. Dit is helaas niet de eerste keer dat dit gebeurt. En natuurlijk wordt er niet expres vergeten om te komen tafelen of te fluiten, maar in het ergste geval kan er dan geen wedstrijd gespeeld worden. Houdt daar rekening mee! Gelukkig was Rutger onderweg naar het zwembad en bereid om te fluiten, terwijl één van de ouders ervoor zorgde dat de jurytafel met twee w-officials kon functioneren. Dank daarvoor!

Met een klein half uur vertraging – helaas gingen daardoor ook alle wedstrijden erna flink uitlopen – kon er dan toch worden gestart. Onze meiden lijken in de beginfase volledig verrast te zijn door een sterk startend Katwijk. Na twee snelle aanvallen staan we gelijk met 0-2 achter. Na vijf overwinningen is dat natuurlijk wel even slikken. Gelukkig weet Isis na deze moeilijke start goed door te breken en te scoren, waarmee SG WZC terug is in de wedstrijd.

We gaan goed door en na een onderschepping is er een nieuwe kans, die Lynn op een haar na mist. Een schot van de tegenstander wordt goed gehouden door keepster Kady. Vervolgens wordt er gelukkig naast geschoten. Katwijk prest flink zwaar en doet dat over het hele veld. Toch blijven we goed aanvallen. Helaas wordt hieruit niet gescoord en breekt Katwijk weer uit. Er wordt door ons aan de spreekwoordelijke noodrem getrokken. De daarop toegekende strafworp gaat echter mis. 

Dan is het weer onze beurt en is het Louise die een rush richting doel maakt. Ze schiet zelf, maar helaas gaat de bal tegen de paal. Vervolgens is er weer een aanval van Katwijk. We vergeten daarbij even dat we dan wel scherp moeten verdedigen en daarom wordt het 1-3. Dan zijn er weer goede kansen voor ons. Lisa lost een schot, maar de keeper zit er goed bij. In de volgende aanval is het opnieuw Lisa, die deze keer met een lange rush op het goal af zwemt. Het komt echter niet tot schieten. De tegenstander grijpt z’n kans en scoort 1-4. Dat is meteen de tussenstand na de eerste periode.

Vol goede moed starten we met de tweede periode. Maar het is weer Katwijk die meteen goed in de aanval gaat. Eerst gaat de bal mis, maar in de rebound is het wel raak (1-5). Onze tegenstander blijft maar hard pressen en dat breekt onze meiden wel een beetje op. We komen in deze fase niet echt goed tot aanvallen. Van elk balverlies wordt gretig gebruik gemaakt door Katwijk. En voor we er erg in hebben wordt het in korte tijd via 1-6 al snel 1-7. 

Lynn probeert de lastige situatie te doorbreken. Helaas ligt ze te ver van het goal, zodat haar schot voor de keeper is. Een nieuwe aanval van Katwijk gaat op de paal. Door de flinke voorsprong wordt de tegenstander wel een beetje slordig en mist daardoor verschillende kansen. Dat biedt perspectieven voor SG WZC. Keepster Kady ziet Louise wegstarten en speelt haar prachtig aan. Na een lange rush richting goal scoort zij 2-7. 

We lijken daarmee de smaak weer te pakken te hebben, want vervolgens is het Lisa die doorbreekt en de achterstand verkleint tot 3-7.  Katwijk komt nu in alle hevigheid terug. Onze verdediging is even niet op orde en daarvan wordt goed gebruik gemaakt. Het is nu 3-8. De laatste actie van deze periode is voor Isis, die van afstand schiet. We hebben wel pech, want de bal gaat op de lat. Halverwege de wedstrijd is het 3-8.

De eerste aanval in de derde periode is voor Katwijk, maar de bal wordt overgeschoten. Tara ligt prima te verdedigen en voorkomt zo dat de tegenstander scoort. Na balverlies pakt Nicky gelijk de bal weer af en speelt deze naar Lisa. Helaas schiet zij mis. Katwijk speelt opnieuw een beetje slordig en mist ook. Dan krijgen we voor het eerst een manmeer. De bal gaat via Louise en Lisa naar Tara, maar wordt helaas net afgepakt, voordat we de kans krijgen om te scoren. Katwijk is daarna supersnel vertrokken richting ons doel en noteert 3-9.

Opnieuw is Katwijk flink aan het pressen. De vermoeidheid neemt inmiddels ook wel een beetje toe. We lijden nu veel balverlies en het lukt niet zo goed meer om een echte aanval op te zetten. Elke keer als we de bal verliezen is Katwijk weer razendsnel vertrokken richting ons goal. Hoewel Kady prima ligt te keepen, kan zij tegen dit geweld niet op. Het wordt eerst 3-11 en snel daarna 3-12. Gelukkig wordt er ook vaak mis geschoten. Ondertussen vechten onze meiden goed door. Er wordt toch weer een goede aanval gecreëerd, maar het zit ons ook niet heel erg mee, want Louise schiet over. Dan is ook dit partje alweer voorbij.

In het laatste part gaat Nicky ons doel verdedigen en gaat Kady spelen. Ons hele team vecht voor wat ze waard is. Onze meiden geven niet op en daardoor blijft het een hele leuke wedstrijd om naar te kijken. Een eerste doelpoging van Katwijk wordt verhinderd door de uitstekend verdedigende Lynn. Vervolgens gaan we weer aanvallen, maar vergeet Isis even dat ze eigenlijk had moeten overspelen. Haar schot gaat helaas mis. Katwijk is meteen weer weg en scoort eerst 3-13 en kort daarna 3-14.

Maar we blijven goed doorgaan. Sirine pakt de bal af en speelt over naar Lynn. Helaas wordt haar schot geblokkeerd door de keeper. Na een misser van Katwijk gaan we opnieuw in de aanval, maar met het overplaatsen missen we telkens net even de scherpte. Onze tegenstanders maken daarvan opnieuw handig gebruik en scoren 3-15. 

Gelukkig kan SG WZC nog wat terugdoen. Kady bewijst niet alleen goed te kunnen keepen, ook als aanvalster doet zij het prima. Ze ligt op de juiste positie en verrast de keeper van Katwijk (4-15). Jammer dat de wedstrijd moet eindigen met een strafworp. Die wordt natuurlijk hard in de kruising geschoten. De eindstand wordt daarmee bepaald op 4-16. Het verschil is groot, maar onze meiden hebben allemaal uitstekend gespeeld en verdedigd, zodat het aantal tegengoals beperkt bleef. Goed gedaan allemaal!