2023 11 18 teamfoto EG1

Vandaag zijn we aanwezig bij onze jongste competitiespelertjes. Zij doen het trouwens bijzonder goed, want in de tot nu toe gespeelde vier wedstrijden werden maar liefst negen punten veroverd. Vandaag spelen ze tegen SVH uit Rotterdam, dat na vier wedstrijden nog altijd ongeslagen is. Geen gemakkelijke tegenstander dus. Laten we snel gaan kijken naar de wedstrijd.

In het begin tasten beide ploegen nog een beetje af. De bal gaat heen-en-weer en blijft een beetje in het midden van het veld hangen. De eerste doelpoging is voor SVH, maar wordt prachtig gehouden door Maurits, die gedurende de wedstrijd een recordaantal reddingen maakt. Maar daarover later meer. Omdat de bal werd uitgetikt door onze keeper, krijgt de tegenstander een vrije bal op de twee meter. Helaas vergeten we even dat er dan wel verdedigd moet worden, en met een vrije SVH-speler recht voor het goal wordt het 0-1.

Maar dan gaan wij in de tegenaanval. Alex speelt de bal goed aan op Sahar, maar helaas is haar schot voor de keeper. De tweede grote kans van SHV gaat gelukkig voor ons over. Maurits plaatst vervolgens een lange bal op Alex, maar ook zijn schot wat daarop volgt is voor de Rotterdamse keeper. Na opnieuw een lange bal en goed samenspel tussen Lucas en Alex, gaat de aanval helaas verloren. Ondanks dat er door Mano en Sahar prima wordt verdedigd, lukt het SVH toch om dit part af te sluiten met een tweede goal (0-2).

We starten met nieuwe energie het tweede part. Het eerste schot van SHV belandt op de paal. Zara maakt een lange rush naar het goal van de tegenstander. Helaas is ook haar schot voor de keeper. Er wordt dit part nog steeds goed verdedigd, maar ook beter samengewerkt. Het wil bij ons alleen nog niet tot een echt gevaarlijke aanval komen. Na een goede pass van Maurits is het opnieuw Zara die een lange rush maakt. Helaas gaat haar schot via de keeper op de paal en eindigen we dit part zonder score, maar ook zonder tegengoals.

Het derde partje wordt het partje waarin onze Rotterdamse tegenstanders volledig gefrustreerd raken van het knappe keeperswerk van Maurits, gecombineerd met onze goede verdedigers. Laten we eens kijken: De eerste lange rush van SVH wordt goed gepakt door Maurits en ook poging twee houdt hij prima. SVH brengt nog meer snelheid in de wedstrijd, maar ook hun volgende schot wordt gepakt. Het lukt SVH zelfs niet om een strafworp te verzilveren. Een zoveelste vrije kans van SVH is opnieuw voor Maurits.

In de aanval komen we steeds dichter bij het goal, maar tot een doelpunt komt het nog altijd niet. Na een nieuwe redding van Maurits moet er voor een tweede maal aan de spreekwoordelijke noodrem worden getrokken. Maar je raad het al: Ook deze strafworp is voor onze keeper. Uiteindelijk lukt het SVH dan toch om Maurits te passeren (0-3). Het lukt ons vervolgens niet goed om de bal terug in het spel te brengen en dat resulteert direct in een tweede tegengoal (0-4). Een laatste schot van SVH in dit part is opnieuw een relatief gemakkelijke prooi voor onze keeper.

Dan beginnen we alweer aan de laatste periode. Zou het ons nu wel gaan lukken om te scoren? Sahar en Mauro liggen goed te verdedigen en voorkomen daarmee verschillende keren dat SVH tot scoren komt. We krijgen een manmeer, maar het schot van Alex moet van iets té ver komen. Het is opnieuw Alex die instart, maar vervolgens helaas niet ver genoeg door zwemt. De bal wordt dan ook gepakt door de keeper. 

We zijn in dit laatste part een stuk gevaarlijker. Jammer dat het, ondanks dat we zo goed ons best doen, niet lukt om de nul van het scorebord te krijgen. SVH krijgt een nieuwe kans, maar Maurits zit er weer goed bij. Dan is er opnieuw een kans voor Alex en vervolgens voor Zara in de rebound. De laatste kansen in de wedstrijd zijn voor onze Rotterdamse gasten. SVH breekt uit en een speler komt vrij voor het goal. Opnieuw red Maurits en ook in een tweede poging lukt het de tegenstander niet om onze keeper te passeren..

Daarmee eindigt ook dit laatste part zonder goals. De punten gaan mee terug naar Rotterdam. Eindstand: 0-4.  Al onze spelers hebben enorm goed hun best gedaan en daarmee het aantal tegengoals heel beperkt gehouden. SVH verdedigde echter zo sterk over het hele veld, dat het ons wel heel lastig werd gemaakt om te scoren. Helaas lukte het deze keer daarom niet om te scoren. Super gespeeld allemaal!