heren. 6

Heren 6 is één van de SG WZC teams die op weg zijn naar het kampioenschap. Sterker nog: Ze kunnen vandaag bij winst kampioen worden. Tegenstander GZC Donk is echter met een bijna volledig B-jeugdteam aanwezig en die spelen (deels) eredivisie. Het kon daarom wel eens een hele aparte wedstrijd gaan worden. Laten we snel gaan kijken.

Het begint al gelijk behoorlijk pittig. De Goudse heren gaan direct in de aanval, maar onze mannen weten in korte tijd drie aanvallen te pareren, waaronder twee keer een manminder. De snelheid van GZC ligt aanzienlijk hoger dan de gemiddelde tegenstander in de competitie. Toch is het SG WZC wat de score opent. Met een mooie taterbal zorgt Bas voor de voorsprong: 1-0. GZC houdt de druk in de verdediging hoog. Onze midvoor is daardoor bijna niet te bereiken. Daarom wordt er wat geforceerd gespeeld. Dat resulteert in veel aanvullende fouten, waarna onze tegenstander snel voor de uitbraak gaat. Eerst is er nog een schot op de lat, maar dan kan er een speler vrij inlopen en wordt het 1-1. 

We blijven dapper aanvallen, maar alle schoten moeten van afstand komen, omdat GZC terugvalt en de midvoor uitpresst. Een schot van Nigel gaat via hand van de keeper op de paal. Ook Marlin probeert het van afstand na een vrije bal. Zijn schot gaat op de lat. Ondertussen wordt GZC steeds gevaarlijker. Enkele seconden voor het eind van het eerste part resulteert dit in een tweede tegengoal. Met een 1-2 achterstand gaan we de eerste rust in.

Part twee begint met balbezit, omdat Olivier wederom de snelste is bij het opzwemmen. Een schot van Marc wordt geblokkeerd en de eerste aanval van de Goudse heren wordt afgeslagen. Ook een schot van Olivier is geen probleem voor de keeper. Mede dankzij onze keeper Paul, die verschillende mooie reddingen maakt, blijven onze mannen in de wedstrijd. Ook Marc krijgt een kans, maar zijn schot mist de nodige richting. 

Dan moeten we aan de spreekwoordelijke noodrem trekken en krijgen we een strafworp tegen. Paul weet ook deze kans te verijdelen. Een nieuwe kans in een manmeer voor GZC gaat op de paal. Ook wij krijgen een manmeer, maar de paal speelt ook ons parten. Tenslotte is het Olivier die ons team langszij brengt en met een mooie taterbal de tussenstand op 2-2 beslist. 

Het derde part start met een aanval van onze gasten. We krijgen direct een manminder, maar GZC schiet de bal over. We gaan in de tegenaanval, waarbij een hard schot van Olivier afketst op de lat. Een nieuwe manminder verloopt minder fortuinlijk. Vanaf de tweede lijn wordt scherp ingeschoten (2-3). Tot overmaat van ramp wordt er in onze manmeer verkeerd overgeplaatst, waarna GZC direct uitbreekt en de voorsprong vergroot tot 2-4. 

Een backworp van Devano moet van iets te ver komen en red het doel niet. De Goudse mannen lijken het tempo verder op te voeren. Met een nieuwe uitbraak vergroten ze de voorsprong tot 2-5. Een manminder wordt gelukkig overleefd. Een laatste taterbal van Ronald gaat over. Na drie parten is het 2-5.

We starten het vierde part direct met een manminder, maar gelukkig gaat het schot van GZC tegen de paal. Vervolgens wordt een mooie taterbal van Remco niet door de scheidsrechters als goal gerekend en wordt een manmeer helaas niet benut. Onze gasten houden de snelheid erin. Voor onze mannen gaat het dan ook allemaal een beetje té rap. Opnieuw moet aan de noodrem worden getrokken en is er een strafworp voor GZC (2-6).

We blijven dapper doorgaan en creëren best goede kansen. Maar het zit in deze fase niet heel erg mee. Een slingerworp van Bas gaat net over het doel. GZC weet opnieuw uit te breken en vergroot de afstand tot 2-7. In de eindfase gaat een schot van Nigel ver over en een schot in de manmeer belandt bij de keeper. Ook bij onze Goudse gasten loopt het niet meer zo lekker. Opnieuw weten ze een strafworp niet te benutten. Een laatste schot van Bas gaat tegen de lat. Eindstand: 2-7.

Natuurlijk zijn onze mannen teleurgesteld en blijft de champagne een tijdje langer in de koelkast staan. Op 13 april volgt de tweede poging om het kampioenschap binnen te halen. Dat kan nog wel eens een pittige wedstrijd kunnen worden tegen nummer drie De Plas.