IMG 20240407 WA0001

SG WZC vindt het belangrijk dat haar vrijwillige trainers en coaches goed voorbereid aan de waterkant verschijnen om onze jeugdige waterpoloërs op de verschillende niveaus op een leuke, veilige en gestructureerde wijze te begeleiden. Daarvoor proberen wij hen de benodigde kennis en handvatten aan te reiken. We zijn dan ook erg blij dat een grote groep van 10 enthousiaste SG WZC’ers vandaag is gestart met de eerste theorieles van de opleiding Waterpolotrainer niveau 2.

Deze opleiding staat onder deskundige leiding van oud-waterpolo-international Eric Noordegraaf die zich, naast het geven deze en andere opleidingen, actief bezig houdt op het gebied van talentherkenning en talentontwikkeling van jonge waterpolospelers. Eric is tevens oprichter van het eerste Waterpolo Opleidingscentrum (WOC).

Tijdens de opleiding leren de deelnemers hoe zij verantwoord training of les kunt geven aan met name de jeugdige zwemsporters. Een van de doelen is om deze enthousiaste sporters de basisvaardigheden aan te leren. Om dit te kunnen doen, wordt in de opleiding veel aandacht besteed aan de verschillende technieken en hoe deze op een veilige, positieve, leuke en enthousiaste manier aangeleerd kunnen worden.

De trainer/coach op niveau 2 is verantwoordelijk voor het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van een training. Deze training is gebaseerd op een aangereikte jaarplanning door en/of onder supervisie van een daartoe gekwalificeerde trainer. De trainer/coach op niveau 2 begeleidt bij wedstrijden en is verantwoording verschuldigd aan degene die de eindverantwoordelijkheid draagt.

Naast enkele theoretische lessen gaan onze deelnemers ook in de praktijk met het geleerde aan de gang en doen zij hiervan verslag. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de online leeromgeving Flowsparks van KNZB en NOC*NSF. We wensen Rutger, Eva, Henrik, Darcy, Arjan, Ronald, Thomas, Arno, Diana en Ron een hele fijne en leerzame opleiding toe!