IMG 20240414 WA0000

Het is erop of eronder vandaag. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik had een aardig gespannen kind thuis (en coach, maar ssssst, die probeert de kalmte in de groep te bewaren). Maar eindelijk was het dan tijd om naar Nieuwkoop te rijden en ons echt voor te bereiden op de wedstrijd die voor ons ligt. We worden ontvangen met een muziekje. Dat zorgt voor wat ontspanning en na het warm draaien en het voorpraatje is het dan tijd om in te zwemmen. Dan fluit de scheidsrechter…… we gaan beginnen!

Part 1
Ruben zwemt op met Benjamin naast zich. We winnen de bal en Ruben zwemt meteen door. Hij krijgt de bal wel aangespeeld, maar kan deze helaas niet afmaken. Hij wordt gestopt. Meteen moeten we omschakelen naar de verdediging en hoewel we goed op onze man liggen, weet de Plas de score te openen door een mooie bal vanaf de midvoor; 1-0. Meteen gaan we weer de aanval in. De bal wordt gehaald door Kyano en doorgespeeld naar Sinan, maar helaas wordt de bal hem afhandig gemaakt. Een mooie redding van Liam weet de counter af te remmen, maar Mauro krijgt een U20, en dus wij een man-minder. De Plas weet deze om te zetten naar een doelpunt en het staat 2-0. Wij mogen weer, Ruben haalt de bal en speelt op Louise. Zij doet een mooie doelpoging, maar de keeper weet deze tegen te houden. De Plas komt weer naar ons doel, maar wederom is het Liam die de bal stopt. Hij gooit weer uit, maar we komen niet ver. We krijgen de bal tegen, wegens “bal onderwater”. Onze tegenstander is slim en is snel weg. De 3-0 valt in het doel. Weer gaan we de aanval in, laten ons niet ontmoedigen. Ruben krijgt de bal op de midvoor en draait mooi weg. Helaas wordt zijn werken niet beloond en de bal belandt in de handen van de keeper. Die gooit meteen naar hun doorkomende speler. Het is onhoudbaar voor Liam en zo staan we 4-0 achter. Met nog een aanval te gaan stevenen we op het doel af. Sean speelt Louise aan, die nu vrij doorkomt en zij zorgt er voor dat we met 4-1 de rust in gaan. 

Part 2
Teleurgestelde gezichtjes komen naar de kant. Dit wordt toch lastiger dan ze verwacht hadden. Kom op, de druk is van de ketel. Als we de bal blijven halen, kunnen we goede aanvallen opzetten en kansen creëren. We gaan weer klaar liggen. Ruben zwemt weer op en wint weer de bal, Louise naast hem. Ze speelt weer terug en Ruben doet een doelpoging met een man op zijn rug. Hij mist helaas. Door een miscommunicatie in de verdediging, komt de Plas vrij door en vergroot hun voorsprong naar 5-1. En dan lijkt het alsof we even vergeten zijn, hoe we moeten aanvallen. Ruben zoekt de midvoor op, maar er is niemand die bal haalt. Uiteindelijk wordt de bal geplaats naar Cas, maar deze bal is niet zuiver genoeg en de tegenstander springt er tussen en is er vandoor. Cas zwemt er dapper achter aan, maar zwemt dan over de schouder van zijn speler en wordt met een U20 naar de hoek gestuurd. De Plas verzilverd hun man-meer en het is 6-1. Dan zijn wij weer en dit keer loopt onze aanval weer zoals we gewend zijn. Lucas haalt de bal, speelt naar Sinan die de bal bij Ruben krijgt. Hij weet zijn man er uit te sturen. Ruben plaatst meteen naar SInan, die de vrije Ruben weer aanspeelt en hij maakt het af; 6-2. En dan zetten we de verdediging op slot. Het werkt, want de Plas komt deze periode niet meer tot scoren toe en met 6-2 wisselen we van helft.

Part 3
Ontmoedigde gezichten kijken me aan. Het wil allemaal niet lukken vandaag. Misschien is het de spanning, misschien is het de druk, maar kom op, jongens. De wedstrijd is nog niet gespeeld. Als we maar niet vergeten aan te vallen. We liggen té stil. Twee aanvallers is niet genoeg. We moeten allemaal mee naar voren en dat geef ik ze dan ook mee. Bal halen en met zijn allen aanvallen. We beginnen weer en er lijkt weer wat hoop in het team. We winnen de bal en krijgen meteen een man-meer. Een een-tweetje tussen Sean en Ruben geeft Ruben kans om te schieten, maar de keeper tikt de bal over het doel: 2m en de scheidsrechter stuurt er nog een witte speler uit. Dus hebben we twee man-meer. Helaas zijn we te gehaast en ons schot belandt in de handen van de keeper. Meteen vallen we terug in de verdediging. Iedereen zwemt netjes mee met zijn mannetje. De Plas komt gevaarlijk dichtbij, maar Mauro maakt een mooie redding en houdt de bal stevig vast. Kyano haalt aan de zijkant, en gooit de bal helemaal in de hoek naar Jespar. Helaas is onze tegenstander slim en springt tussen deze lange bal en sprint er vandoor. Jespar zwemt er nog achteraan, maar het mag niet baten. De Plas maakt er 7-2 van. Dan merk je dat ze de moed zijn verloren en ligt onze aanval stil. Onze verdediging daarentegen hebben we goed onder controle. Cas onderschept de bal een keer, Kyano weet de bal op een mooie manier te blokken bij een schot op het doel, en ook Louise zwemt netjes langs haar man om de bal af te pakken. Maar dan zie je dat we niet genoeg rust in ons hoofd hebben en raken we de bal ook snel weer kwijt. Een mooie redding van Mauro volgt, maar wanneer hij dan de bal toch te snel weg wil plaatsten, speelt hij in de hand van een witte speler, die meteen een doelpunt maakt; 8-2. Met nog 1 seconde op de klok deze periode weet Ruben een 2m bal vanaf de zijlijn nog voorbij de keeper te spelen en dus gaan we met 8-3 de laatste rust in.

Part 4
Ze hebben er geen vertrouwen meer in, maar jongens, we doen het echt niet slecht. De Plas heeft maar 2x te weten scoren in de derde periode en wij 1x, dus we kunnen het echt wel. Als we maar rustig blijven spelen, geen paniekballen. Daar gaan we weer…. Laatste periode. Ruben zwemt op, Louise zwemt mee. Via Sean komt de bal weer bij Ruben, maar hij mist. Wel weer een 2m bal die Sinan neemt aan de zijkant. Hij plaatst Lucas aan die zich aanbiedt, en die speelt door naar Kyano die een schotkans heeft…. Maar de bal gaat over. Ze willen er ook gewoon niet in vandaag! Net als in de andere partjes is onze verdediging on point. De Plas komt er deze periode ook niet doorheen. Ze maken maar 1 doelpunt deze periode en dat is alleen maar omdat Kyano over de schouder van zijn aanvaller verdedigd en een strafworp tegen krijgt. Deze wordt netjes in de hoek gescoord en dus onhoudbaar voor Mauro. Het is 9-3. De laatste minuut klinkt wanneer De Plas weer op ons doel afzwemt. Wederom liggen we goed te verdedigen en Mauro maakt een mooie redding. Nog een aanval, kom op. Ruben haalt de bal, speelt door naar Kyano en zwemt zelf in. Zijn man gaat er uit. We krijgen nog een laatste man meer. Lucas heeft de bal, vindt de vrij liggende Ruben en hij knalt de bal naast de keeper. Zo is de eindstand 9-4 als de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blaast. 

Tranen vloeien rijkelijk. Natuurlijk zijn we teleurgesteld en dat mag. Wat hadden we graag kampioen willen worden en dat dit dan nét niet lukt, is zuur. Hoe moeilijk het ook is, we schudden netjes de hand van de tegenstander én we feliciteren ze, want De Plas is nu de kampioen. Nog even als team bij elkaar. Het is jammer dat we hebben verloren vandaag, maar wat mogen ze trots zijn op zichzelf. We draaien een supergoed seizoen en dat mogen we niet vergeten. Daarnaast was deze wedstrijd echt niet slecht. De eerste periode hebben we ons wat laten overrompelen door 4-1 te spelen, maar daarna was het maar 2-1, 2-1 en zelfs 1-1. Iets om heel trots op te zijn! 

Nog een wedstrijd te gaan dit seizoen en die gaan we nog even knallen met zijn allen! 

PS. En nu hoef ik het water niet in…… toch????