Beste SG- WZC’ers,

In deze brief lees je informatie over de competitie en de trainingen voor het huidige en komende seizoen. Daarnaast nog wat algemene informatie en een aantal dringende oproepen om onze vereniging gezond te houden.

Competitie 2023-2024

De competitie 2023-2024 is alweer afgelopen. We hopen dat iedereen veel plezier heeft beleefd aan de wedstrijden. De teams hebben goed hun best gedaan. De teams is gevraagd of zij deel willen nemen aan een toernooi van BZ&PC in Bodegraven op 29 juni 2024. Informatie volgt via de coaches.

Trainingen 2023-2024

Nu de laatste wedstrijden van dit seizoen zijn gespeeld, kunnen we ons gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. De trainingstijden blijven ongewijzigd tot aan de zomervakantie. De laatste trainingen zijn in de week van 30 juni. Blijf vooral naar de trainingen komen, de trainers komen immers ook!

Een paar uitzonderingen, op deze momenten hebben we géén training:

  • 29 april t/m 5 mei (meivakantie)
  • 9 mei (Hemelvaartsdag)
  • 19 + 20 mei (Pinksteren)
De Watergeus

In het VanTuyllpark is de naderende voltooiing van zwembad De Watergeus te zien. Het zwembad zal op korte termijn opgeleverd worden. De waterpolotrainingen zullen vanaf september in De Watergeus plaatsvinden. De Veur zal vanaf de zomervakantie een aantal maanden worden gesloten in verband met een verbouwing/ renovatie.

Seizoen & competitie 2024-2025

We hopen in de laatste twee weken van de zomervakantie weer algemene (zwem-)trainingen aan te kunnen bieden. Vanaf de eerste schoolweek (26 augustus) beginnen dan weer de reguliere trainingen. Het trainingsrooster zal op een later moment worden gecommuniceerd. De teamindelingen willen we in de eerste week van juli delen.

Half september begint de competitie 2024-2025. Voordat we aan de competitie beginnen is het belangrijk om teamafspraken te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opstartdag. Hiervoor is nog geen datum bekend.

In het komende seizoen vindt een belangrijke verandering plaats vanuit de KNZB. De leeftijdsindeling van jeugdteams zal worden aangepast van oneven naar even leeftijden. Dit betekent dat de categorieën onder 11, 13, 15, 17 en 19 jaar worden vervangen door onder 12, 14, 16, 18 en 20 jaar. Belangrijke verandering is dat onder de 14 jaar geen gemengde competitie zal worden, waar dit onder de 13 jaar wel het geval was.

Jeugd- en jongerenraad

De Jeugdcommissie vindt het belangrijk om onze jeugdspelers mee te laten denken. We willen daarom graag een jeugdraad opzetten. Het doel van een jeugdraad is om de stem van de jeugdspelers duidelijker te laten horen. Zij vertegenwoordigen de jeugd als het gaat om beleid dat jeugdspelers aangaat. Daarom mogen zij gevraagd en ongevraagd de jeugdcommissie en de waterpolocommissie adviseren over thema's die op dat moment actueel zijn. Wil je deelnemen aan de jeugdraad, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe leden

minipolo pamfletNieuwe leden zijn hard nodig om de vereniging gezond te houden. We streven naar een stevige basis met veel kinderen. Hopelijk zijn de social media berichten opgevallen. Vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, buurjongens – en meisjes, klasgenoten, iedereen is welkom voor een proeftraining.

Aanmelden kan via deze LINK

Kleding

Heb je clubkleding liggen en wil je deze verkopen omdat het te klein is? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarbij een foto, de maat, de prijs en je telefoonnummer of e-mailadres waar anderen je op kunnen bereiken. We zullen kijken of we iemand anders er blij mee kunnen maken.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers, geen waterpolo. We zijn daarom blij dat veel leden en ouders hun steentje bijdragen. Dank daarvoor! Extra hulp is altijd welkom. Bijvoorbeeld als (assistent-)trainer, (assistent-)coach, jurylid bij jeugdwedstrijden, evenementen, PR, sponsoring of als lid van de jeugdcommissie. Alles is bespreekbaar.

Denk je op welke manier dan ook iets te kunnen betekenen voor onze waterpolovereniging, laat het dan vooral weten!

Met sportieve groet,
Jeugdcommissie SG WZC