IMG 20240602 WA0000  IMG 20240602 WA0001

Een spannende dag voor onze jongste spelertjes. Vandaag konden zij voor het eerst aan iedereen laten zien, waar zij het hele jaar voor getraind hebben. Sam, Matteo, Daan, Cas en Sarah reisden af naar zwembad de Waterthor in Den Haag voor een heus waterpolotoernooi. Eenmaal compleet mochten we al gauw omkleden en de zwemzaal betreden. Zelfs met de F-jes hebben we een voorbespreking gedaan. Omdat het voor de meesten de eerste keer was om een echte wedstrijd te spelen, moesten er even wat regeltjes besproken worden, zoals de bal met een hand spelen en de bal niet onderwater duwen. Ook wordt er afgesproken om de beurt een keer te keepen. En dan gaat het beginnen!

We spelen in totaal vier wedstrijdjes. Het eerste wedstrijdje springen we het water in en gaan we er tegen aan. Het team doet goed zijn best en het lukt zelfs om een paar keer te scoren. Dan blijkt dat er nog meer regeltjes zijn die bij waterpolo komen kijken, zoals terugkomen naar je eigen helft na een doelpunt. Waar moet je toch ook veel aan denken bij zo’n spelletje, maar onze 5 toppers doen het hartstikke goed. 

De tweede wedstrijd spelen we gelijk achter de eerste aan. Oef, dat is toch wel vermoeiend. De klok wordt al naar 4 minuten gewijzigd in plaats van 5 minuten, maar dan nog is het veel zwemmen. Maar onze F-jes geven niet op en strijden dapper door. Er wordt wel een paar keer bij ons gescoord, maar na wat kleine aanwijzingen weten wij toch ook nog wat puntjes te maken. 

Dan krijgen we gelukkig even wat tijd om te rusten. De Reigers hebben gezorgd voor limonade en fruit, waar we gebruik van mogen maken en op de andere helft van het bad mag er gespeeld worden. 

Wedstrijd 3 is aangebroken en na onze rust, kunnen we er weer tegen aan. De scheidsrechter is ietsje strenger geworden, dus we mogen de bal niet meer zo ver onder water duwen. Ze doen erg hun best en proberen elkaar goed te vinden in het water. Leuk samenspel leidt tot mooie doelpuntjes en het publiek staat op de banken om ons aan te moedigen. Dit was ons beste wedstrijdje als je het mij vraagt. Zelfs na pas 2 eerdere wedstrijdjes vandaag kun je zien, dat ze wat meer begrijpen van het spelletje. Erg leuk om die groei nú al te zien. 

Bij de laatste wedstrijd gaat de vermoeidheid spelen. Dat heen en weer zwemmen elke keer valt ook niet mee. Toch geven ze niet op. Ze blijven aanvallen en dat loont zich met nog wat doelpuntjes. Ook wordt er goed verdedigd. Ja, de tegenpartij weet bij ons ook te scoren, maar we weten ook een paar keer de bal van de Reigers af te pakken of uit hun handen te tikken. Wat een toppers! 

Na de laatste wedstrijd mogen we nog even vrij spelen en daar wordt gebruik van gemaakt. Er worden mooie sprongen vanaf de duikplank gemaakt. Maar dan is de tijd echt voorbij en gaan we lekker weer naar huis. En geloof me, ik denk dat ze alle vijf heerlijk zullen slapen vanavond.