IMG 20240630 WA0000IMG 20240630 WA0001IMG 20240630 WA0002IMG 20240630 WA0003

Nog één keer knallen dit seizoen en hoe kan dat beter dan bij het toernooi van BZ&PC; de Knikker Kuil-Cup. Met maar liefst 4 jeugdteams reizen we af naar Bodegraven. Het is prachtig weer, de waterpolovelden liggen er goed bij en de kinderen en de coaches hebben er zin in. Het beste recept voor een gezellige dag!

De B-jongens mogen aftrappen…. eeh afzwemmen…. afgooien? Nou ja, die mogen beginnen. Er wordt om 9:00 uur verzameld en het kampioensteam is er op gebrand om ook hier de eerste plek te bereiken en de beker mee terug te nemen naar Zoetermeer. Toch is het niet zo makkelijk en moeten ze vechten voor elk doelpunt. Van de 6 wedstrijden weten ze er 4 te winnen, maar het verschil is nihil. Maar door goed samenspel en een puike verdediging, sprokkelen ze de punten bij elkaar. Ondanks dat ze 2 wedstrijden nipt verliezen met maar 1 punt verschil, weten zij de eerste plek te bemachtigen en dus gaat deze beker mee naar huis. Lekker bezig mannen!

In de tussentijd zijn de C-jongens ook aan hun toernooi begonnen. Ook zij spelen 6 wedstrijden, maar daarvan zijn er maar 4 bepalend voor de stand. Dat is jammer, want de oefenwedstrijd tegen Polar Bears weten ze ook te winnen en dat voelt wel lekker. Van de 4 wedstrijden weten ze er 2 te winnen. De andere 2 wedstrijden wordt er flink gestreden, maar beiden verliezen ze met 1 punt verschil. Dit betekent dat ze een mooie tweede plek behalen. Ook zij nemen een mooie beker mee terug naar Zoetermeer. Staat de vitrinekast al klaar in het nieuwe zwembad?

Het derde team dat deelneemt aan het toernooi is het DG team. Met een vol team van 12 spelers, waarvan 3 E-spelertjes, gaan zij ook vol aan de bak. Ze spelen 4 wedstrijden en daar waar ze de eerste wedstrijd nog gelijk weten te spelen, worden de andere 3 wedstrijden helaas verloren. Het verschil, geloof het of niet, is ook steeds maar 1 doelpunt. Het is gewoon pech, dat er van onze kant niet net wat meer ballen het doel weten te bereiken. Ze eindigen als vijfde in de poule. Het lijk niet veel, en ze zijn zelf ietwat teleurgesteld, maar ze hebben echt lekker liggen ballen. Volgende keer wat meer raak schieten… oftewel taak aan de trainer volgend jaar om daar aan te schroeven. Komt goed!

Als laatste mogen de B-meiden nog aantreden. Met zijn achten zijn ook zij er klaar voor en door de resultaten van de andere teams extra gemotiveerd om het net zo goed te doen. Ook voor hen staan er 6 wedstrijden op het programma, waarvan 1 oefenwedstrijd. Daar beginnen ze mee en die telt niet mee, maar dat is niet erg. Zo kunnen ze lekker warm zwemmen. Van de overige 5 wedstrijden winnen ze er 3, maar ook hier zijn de verschillen in de standen niet groot en moeten ze dus alert blijven op hun spel. Bij de andere 2 wedstrijden lukt dat niet helemaal waardoor ze deze verliezen. Dit betekent dat ook zij de tweede plek hebben bemachtigd. Er komt dus nog een derde beker mee naar huis. Goed gedaan meiden! 

Wat was het weer een gezellig en leuk toernooi. We zijn allemaal gekleurd in het heerlijke zonnetje, we hebben 23 mooie wedstrijden gezien van SG WZC-ers en er prijzen straks 3 bekers in onze kast. Een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar. Tot volgend jaar!