Watergeus 02  Watergeus 03  Watergeus 01

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: met een startschot in het wedstrijdbad, het doelgroepenbad én het recreatiebad opende Ronald Weerwag, onze Zoetermeerse wethouder van Sport, zwembad De Watergeus. Hierbij waren niet alleen een aantal bekende gezichten van onze beide zwemclubs aanwezig; twee van onze jeugdspelers doken als allereerste het water in. Goed gedaan, Isis en Zara!

Na het officiële gedeelte konden bewoners van Zoetermeer en andere belangstellenden het zwembad zelf gaan uittesten. Naast de Onderwater Sport Vereniging Lima Scabra verzorgden zowel de jeugd- als de seniorenafdeling van SG WZC een waterpolodemonstratie. Na de proeftrainingen eerder deze maand, was het een mooi moment om het wedstrijdbad nog eens uit te testen.

Eerst was het de beurt aan onze jeugdspelers Cas, Tara, Isis, Zara, Lynn, Lucas, Yvonne en Tamar. Onder leiding van Arno, Ingrid en Ron gingen ze eerst even inzwemmen. Natuurlijk moest tussendoor ook even het recreatiegedeelte - met onder andere de spectaculaire 110 m. lange glijbaan - worden uitgeprobeerd. Ook was er nog voldoende tijd om een onderling partijtje drie tegen drie te spelen. Daarna snel weer omkleden, want in de middag stond ook nog een waterpolotoernooi in Bodegraven op het programma.

Voor de middagdemonstratie had Ernst een aantal heren- en B-jeugdspelers bijeengebracht om een onderlinge wedstrijd te spelen. Onder leiding van scheidsrechter Claudia werd de allereerste waterpolowedstrijd in het bad gespeeld, die redelijk gelijk opging. Ivo en Werner konden gelijk even het nieuwe scorebord uittesten. 

Kortom: het werd een geslaagde en zeker ook nuttige bijeenkomst. Veel dank aan iedereen die aanwezig was en vooral ook aan Ernst, Arno en Ron die de nodige voorbereidingen hebben getroffen.