Fijne vakantieAfgelopen week was alweer de laatste trainingsweek van dit waterpoloseizoen. In verschillende gevallen werd dit afgesloten met een bijzondere spelactiviteit of een onderling partijtje. Dit seizoen behaalden de B-jongens, Heren 4 en Heren 6 het kampioenschap en Dames 1/2 wonnen de beker in de regiofinale. We hopen natuurlijk stiekem dat het in het nieuwe seizoen ook zo goed gaat!

SG WZC BJ1 kampioen 2023 2024IMG 20240525 WA0015

Commissies aan de slag

Maar er gebeurde nog veel meer dit seizoen: De Jeugd- en Seniorencommissie (JC en SC) gingen van start met allerhande taken rond competitie, teams en trainingen. Ook de Evenementen (Jeugd)commissie zag het levenslicht. Zij organiseerden na enkele jaren afwezigheid weer Zwem je rot! en ons Jeugdkamp. Een ander hoogtepunt was het jaarlijkse Oliebollentoernooi, waarvoor heel veel belangstelling was.

De waterpolocommissie (WPC) kan eindelijk weer beschikken over een secretaris. We zijn erg blij dat Ivo l’Herminez deze belangrijke taak op zich heeft genomen. Eerder in het seizoen is Claudia Schuling al toegetreden tot deze commissie als kadercoördinator.

Als laatste noemen we nog de opleiding Waterpolotrainer 2, op initiatief van de Jeugdcommissie. Hieraan doen maar liefst 10 personen mee. De meesten zullen de cursus dit najaar afronden. We hopen daarmee een mooie kwaliteitsslag te maken voor de toekomst van onze jeugdtrainingen.

Groepsfoto SC

Nieuwe seizoen

Vanaf maandag 12 augustus beginnen we al in De Watergeus met zwemtrainingen. Op dit moment wordt er op de achtergrond overlegd met de verhuurder en daarnaast tussen de commissies hoe dat precies wordt ingericht. Zodra er meer bekend is, zal dat worden gedeeld in de groepsapps en op social media. We zien jullie graag weer massaal terug!

De trainingen voor het nieuwe seizoen starten vanaf maandag 26 augustus. Zwembad De Veur zal in de komende maanden worden gerenoveerd en daarom verhuizen de trainingen naar De Watergeus. In de tweede helft van het seizoen, als De Veur weer opent, komt er een nieuwe verdeling van het trainingswater. In De Watergeus worden vanaf het nieuwe seizoen alle wedstrijden gespeeld.

2024 06 29 12.21.46 kopie

Blijf vooral zwemmen

Nu onze reguliere trainingen zijn gestopt is het advies om minimaal één keer per week te blijven zwemmen. Daarvoor zijn heel veel mogelijkheden in De Watergeus. Je kunt daar op de meeste dagen tussen 09.00 en 12.00 uur zwemmen en op sommige dagen al om 07.00 uur. Kosten per keer: € 5,75. Doen dus! Let op: In de zomervakantie kan het rooster afwijken. Alle info vind je hier:
https://www.optisport.nl/activiteiten/banenzwemmen/zwembad-de-watergeus-zoetermeer

Nieuwe kledingleverancier

Wat ook nieuw is, is onze kledingleverancier. Vanwege de vele klachten met onze vorige leverancier zijn we in zee gegaan met een oude bekende: Waterswim. Er is al een pasmoment geweest en na de vakantie zal er een tweede pasmoment worden ingepland.

Vanwege een wisseling van onze eigen contactpersoon voor Waterswim, heeft de Seniorencommissie iets meer tijd nodig om wat zaken met Waterswim te regelen. Er zal onder andere een speciale online bestelpagina worden opgezet. Ook hierbij geldt: Zodra er meer bekend is dan wordt dit via de bekende kanalen gecommuniceerd. Dank voor jullie geduld.

Vacatures

We besluiten met onze vaste rubriek vacatures. De vereniging; dat zijn we allemaal en dat betekent dat we er ook met z’n allen verantwoordelijk voor zijn dat alle taken over alle leden (en ouders) wordt verdeeld. In het volgende seizoen zal er nog actiever een beroep op jullie worden gedaan. Vaak is dit voor hele beperkte taken, maar iedereen wordt geacht om mee te helpen. Immers: Vele handen maken licht werk. Heel fijn als je jezelf als vrijwilliger aanbiedt!

Zo zoeken we nog altijd naar een voorzitter en vicevoorzitter (één lid beide basisverenigingen) voor de Waterpolocommissie. Durf jij deze uitdaging aan te gaan of wil je weten wat dit inhoudt? Stuur dan even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hebben daarnaast nog veel verschillende vacatures binnen alle afdelingen en commissies. Hierop komen wij na de zomer zeker nog op terug.

Allemaal een hele fijne vakantie gewenst!