2024 08 Verenigingsscheidsrechters gezocht

De zomer is bijna voorbij. De reguliere trainingen beginnen over enkele dagen. Met het nieuwe seizoen voor de deur staan we voor een grote uitdaging. Om de vereniging draaiende te houden hebben wij jullie hulp als lid hard nodig. Alleen contributie betalen is niet voldoende om ervoor te zorgen dat we allemaal kunnen blijven trainen en wedstrijden kunnen blijven spelen. Zoals de kop het al zegt: We zoeken nieuwe scheidsrechters.

Zonder scheidsrechters kunnen er namelijk geen wedstrijden worden gespeeld. Afgelopen seizoen hebben verschillende teams te maken gehad met het feit dat er maar één of zelfs geen scheidsrechter aanwezig was tijdens hun wedstrijden. Nu heeft de KNZB begin augustus een oplossing bedacht voor de scheidsrechtertekorten: De verenigingen worden zelf verantwoordelijk om scheidsrechters te leveren voor veel niveaus, in plaats van dat de KNZB deze scheidsrechters toewijst. Voor ons betekent dit een verdrievoudiging van het huidige aantal wedstrijden voor onze scheidsrechters. Hieraan kunnen wij momenteel niet voldoen.

We zijn daarom met spoed opzoek naar leden die de vrijwilligersrol van clubscheidsrechter op zich willen nemen, zodat we alle teams competitie kunnen laten spelen. Het doel is om voldoende scheidsrechters binnen de vereniging te hebben, zodat je in een weekend niet meer dan 2 wedstrijden hoeft te fluiten (als je aan de beurt bent). Ideaal zou zijn als we per team één persoon hebben die de scheidsrechtersrol vervult, zodat we - net zoals bij tafelen - de lasten met zijn allen eerlijk verdelen. Daarmee blijft het spelen van waterpolowedstrijden voor iedereen mogelijk.

Fluiten, wat houdt het in?

  • Als clubscheidsrechter word je altijd ‘thuis’ ingedeeld. Net zoals bij het W-rooster zullen we zo veel mogelijk om je wedstrijd heen plannen.
  • Je fluit altijd met zijn tweeën. Om een ‘zachte landing' ‘te creëren, zulle we je naast ervaren scheidrechters zetten en indelen bij lagere teams. Niemand hoeft met knikkende knieeen langs de kant te staan.
  • Er is een (gratis) cursus nodig om clubscheidsrechter te worden. De inschrijving hiervan sluit maandag 26 augustus. De cursus is online, op twee avonden in september: (02-09 en 09-09; 03-09 en 10-09; 04-09 en 11-09 of 05-09 en 12-09). Hierna volgt later in september een praktijkexamen.
  • Heb je al fluitervaring? Dan kun je cursus en examen overslaan!

Meld je zo snel mogelijk aan! Stuur je bericht naar Claudia Schuling (kadercoördinator) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.