20240908 WP2 02Op 7 april 2024 zijn maar liefst 10 SG WZC’ers van start gegaan met de cursus waterpolotrainer WP2. Tijdens vier bijeenkomsten is docent en oud-international Eric Noordegraaf ingegaan op de verschillende fysieke en mentale aspecten bij het trainen van jeugdspelers. Daarnaast kregen de deelnemers het nodige huiswerk mee, waaronder het voorbereiden, verzorgen en evalueren van enkele trainingen en daarnaast het organiseren van een evenement.

Vandaag vond de laatste bijeenkomst plaats in de verenigingsruimte van zwembad De Watergeus. Eric blikte terug op een aantal facetten die eerder in de cursus werden behandeld. Daarnaast kwam het op positieve en opbouwende wijze coachen aan de orde, gevolgd door verschillende vormen van pressing.

Daarmee werd het theoriedeel afgerond en gingen de deelnemers te water om zelf een aantal praktische oefeningen aan den lijve te ondervinden. Vanuit RTC Den Haag had Eric de speelsters Jinte en Miranda bereid gevonden om alles op professionele te demonstreren. Het was nog best pittig, maar erg leuk om een aantal oefeningen zelf uit te kunnen voeren.

20240908 WP2 01Met het einde van deze vierde bijeenkomst is voor de meeste deelnemers de cursus bijna afgerond. Er moeten nog wel een aantal opdrachten worden ingeleverd in de online leeromgeving Flowsparcs van de KNZB. SG WZC wil Eric Noordegraaf nogmaals danken voor de deskundige begeleiding. Voor het einde van dit jaar ontvangen de deelnemers hun diploma.

Als grote vereniging zijn wij altijd op zoek naar nieuwe trainers. Lijkt het jou ook wel wat om een bijdrage te leveren? Wij vertellen je er graag alles over. Uiteraard bieden wij je dan ook aan om bovengenoemde cursus op onze kosten te volgen. Geïnteresseerd? Stuur dan vandaag nog een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto credits: Wijnand IJzendoorn