20240912 clinic 01

Iedereen weet dat een goede zwemtechiek een cruciale basisvaardigheid is om goed te kunnen waterpoloën. Natuurlijk is er tijdens de zwemlessen de nodige aandacht geweest voor het aanleren van borstcrawl. Ook krijgen beginnende waterpoloërtjes de nodige instructies om hun zwemslag te verbeteren. In de praktijk blijkt dit echter vaak te zijn weggezakt.

Hoe fijn is het dan om als waterpolo-afdeling een beroep te kunnen doen op ZVZ-zwemtrainster Lieke Molenaar. Vanavond heeft zij onze o. 16-meiden een clinic gegeven over het verbeteren van de borstcrawl. Zaken als:

  • Wat is een goede lighouding in het water?
  • Hoe moet ik mijn armen insteken?
  • Op welke wijze haal ik mij armen het meest effectief door het water?
  • En wat is de rol van mijn benen bij borstcrawl zwemmen

kwamen hierbij aan de orde. In de loop van de clinic was er al duidelijk de nodige verbetering te zien. We willen Lieke dan ook heel hartelijk danken voor haar inzet.

We vroegen aan twee deelneemsters wat ze van de clinic vonden. Isis: “Ik vond het een hele leuke training. Ik heb geleerd hoe ik het beste en snelste borstcrawl kan zwemmen.” Zara: “Het was een leuke training waar ik veel heb geleerd. Bijvoorbeeld hoe ik goed, netjes en daardoor snel borstcrawl kan zwemmen.”

Heb je nou ook een goed idee voor een waterpoloclinic of zou je als (senioren)lid wel eens een clinic willen geven aan één of meer jeugdteams? Stuur dan een mail met jouw suggestie(s) naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

20240912 clinic 0220240912 clinic 0420240912 clinic 03