Watergeus 02In de afgelopen maanden is er ontzettend veel gebeurd achter de spreekwoordelijke schermen. Een aantal van onze vrijwilligers heeft zich soms letterlijk, maar zeker figuurlijk het vuur uit de sloffen gewerkt, om ervoor te zorgen dat er direct na de vakantie gezwommen kon worden in ons nieuwe thuisbad De Watergeus en dat hier de waterpolocompetitie nu zo probleemloos mogelijk van start kan gaan. Een terugblik.

Tijdens de bouw

Voor sommige van onze mensen begonnen de werkzaamheden zelfs al enkele jaren geleden. Bij de bouw van het nieuwe zwembad moesten de wensen van zowel onze basisverenigingen WVZ en ZVZ als de gemeenschappelijke waterpolo-afdeling goed worden behartigd. Dat betekende de afgelopen drie jaar veel uren vergaderen, bellen, appen en heel veel documentatie lezen, met maar liefst vier verschillende projectteams van de gemeente.

Dat alles om ervoor te zorgen dat wij als grootverbruikers van het nieuwe bad bij oplevering niet voor nare verrassingen zouden komen te staan. Het resultaat mag er zijn. Wij zijn WVZ-voorzitter Marco en ZVZ-penningmeester Lieke ontzettend dankbaar dat zij hierin zo enorm veel tijd hebben geïnvesteerd.

Start trainingen

Het lukte helaas niet om tijdens de laatste twee weken van de vakantie voor elk team al een paar zwemtrainingen te regelen, maar direct bij aanvang van het nieuwe schooljaar kon iedereen weer lekker trainen in De Watergeus en deels ook in Het Keerpunt. Zoals elk jaar is het ook weer een hele opgave om voor elk team een trainer aan de kant te regelen, maar zowel de leden van de Jeugd- als Seniorencommissie zijn er weer grotendeels in geslaagd om deze ingewikkelde puzzel te leggen.

IMG 20240528 WA0014 kopieNieuwe materialen

Maar voordat er getraind kon worden, moest er voor nieuw materiaal worden gezorgd. Onze penningmeester Lieke heeft er samen met materiaalman JP voor gezorgd dat onze materiaalruimte werd gevuld met kasten, ballen, tafels, stoelen en allerlei ander materialen, die nodig zijn om zowel te kunnen trainen als wedstrijden te kunnen spelen. Ook het aansluiten en werkend krijgen van het enorme scorebord, gaf de nodige hoofdbrekens. WPC-secretaris Ivo heeft met veel geduld een groot aantal technische problemen uit de wereld geholpen, geholpen door enkele mensen uit de commissies. Momenteel worden nog de laatste mankementen opgelost.

Overigens komt een deel van de materialen uit zwembad De Veur. Een hele groep mensen is hier in juli bezig geweest om voor de start van de grote renovatie de materiaalkasten helemaal leeg te halen en uit te sorteren in opslaan, verhuizen naar De Watergeus of weggooien. Helaas werd vervolgens alles buiten ons weten letterlijk in containers gegooid en konden we weer opnieuw beginnen. Gelukkig bleef iedereen positief en werd ook dit probleem weer opgelost.

Start competitie

En nu staat deze en volgende week het moment op het programma waarnaar iedere waterpoloër elk jaar weer reikhalzend uitkijkt: De start van de competitie. Om ervoor te zorgen dat iedereen in het juiste team zit, een coach heeft en met zijn of haar team in een competitie zit, wordt er op de achtergrond veel administratief werk verricht door Nicoline. Dat waarderen wij enorm.

Maar voor het spelen van wedstrijden is meer nodig. Voor elke thuiswedstrijd moet de jurytafel worden gevuld met functionarissen. Voor veel wedstrijden moeten bovendien eigen scheidsrechters worden ingepland. Dankzij vrijwilligerscoördinator Claudia is het rooster volledig ingevuld. Als club hebben we alles zo optimaal mogelijk voorbereid om zonder obstakels de nieuwe competitie in ons nieuwe thuisbad te starten. Veel succes allemaal!

Watergeus 05Nieuwe kledingleverancier

Door de nodige problemen met de huidige kledingleverancier Seles, zijn we kort voor de zomervakantie in zee gegaan met een nieuwe leverancier; Waterskin. Tijdens één van de laatste trainingen van het afgelopen seizoen is er al een pasmoment geweest. De meeste bestellingen die toen zijn gedaan, zijn inmiddels geleverd.

We kunnen ons goed voorstellen dat je bij de start van het nieuwe seizoen een nieuwe zwempak, kleding of een tas wilt aanschaffen. We vragen je nog heel even om geduld: Eind september zal er een tweede pasmoment zijn. Je kunt dan uiteraard gelijk ook spullen bestellen. Er komt ook op korte termijn een online omgeving, waar je direct de gehele SG WZC-lijn kunt terugvinden. We houden je uiteraard op de hoogte.

Vele handen maken licht werk!

We kunnen het niet genoeg zeggen: We zijn enorm trots op en blij met onze fantastische groep vrijwilligers. Zij verrichten enorm veel werk en doen dat allemaal belangeloos. Maar als grote club willen we én (nog) meer activiteiten organiseren én de taken eerlijker verdelen. Kortom: we zijn altijd op zoek naar mensen die ons willen helpen bij allerhande werkzaamheden.

Het idee achter een sportvereniging is, dat iedereen meehelpt om de club draaiende te houden. Houdt dat in gedachten als je als lid of ouder wordt gevraagd om ergens bij te helpen. Zo hebben we de afgelopen tijd alle leden van 16 jaar of ouder zonder w-official diploma gevraagd om deze online cursus alsnog te gaan halen. Heb je je daarvoor nog niet opgegeven? Doe dat dan alsnog.

Maar er is nog veel meer te doen. Ben je (nog) niet actief voor de club, neem dan vandaag nog contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..