20240914 JO16 01 teamfotoHet is even wennen, die nieuwe leeftijdsindelingen bij de jeugdteams. Er werd voorheen gewerkt met leeftijdscategorieën F t/m A. Nu is dit veranderd in onder 10 jaar t/m onder 20 jaar (in stappen van twee jaar). Ik begrijp dat dat beter aansluit bij internationale standaarden.

Maar goed, dat was uiteraard niet de enige verandering: We trainen inmiddels gedeeltelijk in het mooie nieuwe zwembad De Watergeus en spelen daar ook voortaan alle thuiswedstrijden. Onze jongens onder 16 jaar mochten het spreekwoordelijke spits afbijten. Zij speelden vandaag de allereerst competitiewedstrijd in het gloednieuwe zwembad in het Van Tuyllpark.

Scheidsrechters Linda en Rutger waren bereid gevonden deze eerste wedstrijd in goede banen te leiden. De jurytafel was extra goed gevuld. Door ingebruikname van het grote elektronische wedstrijdbord, waren er letterlijk wat extra handjes nodig. Het is allemaal even wennen, maar alles was goed voorbereid, zodat de wedstrijd vlekkeloos verliep. Complimenten voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Bij jongens onder 16 vinden we voortaan Remco aan de kant. Hij viel vorig jaar al met enige regelmaat in en is nu bereid gevonden om het team het hele jaar te gaan coachen én deels ook trainen. Remco werd vandaag geassisteerd door Sander. Genoeg uitleg. Het wordt tijd om naar het verslag te gaan.

Tegenstander ZVVS begint sterk. Hoewel onze jongens goed pressen, lukt het onze tegenstanders toch om al direct door te breken. SG WZC moet aan de noodrem trekken, met een strafworp als resultaat (0-1). We gaan in de tegenaanval en de bal komt bij Brian terecht op de midvoor. Zijn schot gaat helaas mis. Vervolgens krijgen we onze eerste uitsluiting, direct gevolgd door een tweede strafworp (0-2).

We gaan opnieuw in de tegenaanval, maar helaas gaat ook deze poging verloren, net als daaropvolgende aanval van ZVVS. In de aanval krijgen we een nieuwe uitsluiting, maar onze tegenstander schiet vervolgens gelukkig mis. We spelen nu een lange aanval, maar het lukt niet om goed in de buurt van het goal te komen. Het spel gaat heen-en-weer. Het is uiteindelijk ZVVS dat opnieuw scoort (0-3).

De Vlaardingers voeren de score zelfs nog verder op. Eerst onderscheppen we hun aanval, maar vervolgens liggen we elkaar in de weg. ZVVS maakt van de verwarring gebruik en is snel weg. Eerst wordt er nog gemist, maar in de rebound is het wel raak. We staan nu 0-4 achter. In onze aanval loopt het nog niet heel lekker. En als we dan toch een keer door weten te breken gaat de zoemer en is het eerste part voorbij.

Ondanks een flinke achterstand beginnen we vol goede moed aan de tweede periode. De eerste aanval van ZVVS wordt afgebroken, waarna de bal direct op Brian op de midvoor wordt geplaatst. Die bal komt echter niet goed aan, zodat de tegenstander opnieuw in de aanval gaat. We worden gered door Thom, die twee keer kort na elkaar een schot keert.

We krijgen voor het eerst een manmeer. Nando mag ongehinderd inlopen en schiet de bal mooi in de kruising. De hatelijke nul verdwijnt gelukkig van het scorebord (1-4). Invaller Benjamin moet op de midvoor een tegenstander verdedigen die een maatje groter is. In eerste instantie lukt dat goed, maar in tweede instantie weet de speler van ZVVS toch een schot te lossen (1-5).

We raffelen een manmeer slordig af. Er wordt eerst gemist, maar Casey verovert opnieuw de bal en werkt de bal in het vijandige doel (2-5). Inmiddels weten we steeds prima de bal af te pakken. Het lukt alleen vervolgens niet om zelf te scoren. Uiteindelijk krijgen we een nieuwe manminder, die direct met een hard schot wordt benut (2-6).

Onze volgende aanval wordt onderschept en ZVVS is er wederom snel vandoor. Gelukkig weten we deze aanval af te slaan. In de tegenaanval ligt Casey voor zijn man. Hij krijgt mooi de bal voor z’n neus aangespeeld. Opnieuw treft zijn schot het doel. Hij beslist daarmee de tussenstand op 3-6. Dit part ging het mooi gelijk op.

Bij het opzwemmen voor het derde part veroveren we direct de bal. De jarige Youri wordt op zeven meter aangespeeld en verrast de keeper met een snel schot (4-6). Helaas komt er bij ZVVS direct iemand vrij door en wordt het verschil wederom drie goals (4-7). Youri probeert het nogmaals, zij het deze keer met een backworp. Hij ligt echter te ver van het goal. De tegenstander is gelijk weer weg en scoort opnieuw (4-8).

We gaan door met een nieuwe aanval. Daylano krijgt buiten de zes meter een vrije bal, die hij direct op het goal schiet en daarmee de keeper verrast (5-8). Het spel gaat weer kort heen-en-weer, gevolgd door een manminder, die wederom wordt benut door onze tegenstander (5-9). We lossen daarna een schot van afstand, maar die stuit op de lat. In de tegenaanval stuit ZVVS vervolgens op onze keeper Thom.

Benjamin maakt een lange rush van 20 meter en speelt uiteindelijk af op Tim. Zijn schot is echter niet hard genoeg. We veroveren daarna opnieuw de bal, waarna Youri een strafworp forceert. Hij neemt de bal zelf, maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper. We krijgen nu opnieuw een manminder. Die wordt direct weer afgestraft met een tegengoal. Daarmee wordt de stand na drie parten (5-10).

In het laatste part doen we het gelukkig weer een stuk beter, hoewel de vermoeidheid duidelijk te zien is. Het eerste balcontact is voor ZVVS. De bal wordt echter snel onderschept door Youri, die opnieuw een strafworp versierd. Die wordt deze keer door Nando genomen, die 6-10 noteert. Het is opnieuw Nando die vervolgens in de verdediging de bal afpakt van de midvoor.

We krijgen vervolgens een manmeer, maar die wordt te haastig afgeraffeld. Een manminder overleven we gelukkig. De teams houden elkaar vervolgens in evenwicht, totdat de bal op de linkervleugel bij Nando terecht komt. Hij krijgt een vrije bal en verrast de keeper door onverwachts te schieten (7-10).

Die stand blijkt later ook de eindstand te zijn. Er wordt nog wel door Nando geschoten tijdens een manmeer, maar zijn schot wordt prima gepakt door de keeper. Ook Thom komt nog een keer in actie, maar dan is deze eerste wedstrijd echt ten einde. Onze jongens hebben hard gewerkt, maar de tegenstander was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. Eindstand 7-10.