20240921 teamfoto go14Een nieuw seizoen staat voor de deur. Daar waar het team afscheid heeft moeten nemen van een paar oude gezichten, is het ook weer versterkt met een paar nieuwe gezichten. We staan te popelen om te beginnen, maar vinden het ook spannend. Onze vuurdoop is namelijk meteen tegen een steengoede tegenstander. We hebben onze eigen Ruben verloren aan dit team en we weten dat er spelers bij liggen die ook in de eredivisie meedraaien. Ik zeg, een goed moment om veel te leren. Met wat tips & tricks hoe we de tegenstanders kunnen proberen af te remmen, en een plan van aanpak voor de eigen aanval gaan we te water.

Kyano en Benjamin zwemmen op en weten de bal te winnen, punt 1 is voor ons. Benjamin weet ook door te zwemmen met de bal, ligt ook mooi voor, maar zijn aanval wordt gekeerd door een verdediger. Deze zwemt meteen op Kady af en maakt de 1-0. Al snel blijkt Donk inderdaad een maatje te groot. Ze springen overal tussen en weten feilloos de ballen te onderscheppen en de kansen af te maken. Toch krijgen wij een mooie wanneer Sean de bal weet te veroveren en deze afspeelt naar Kyano die vrij ligt. Even later weten Mauro en Benjamin samen een mooi één-tweetje te maken, en maakt Benjamin (met een beetje hulp van de keeper) een doelpunt.

Met 5-2 hervatten we de wedstrijd, maar we lijken de tegenstanders niet te kunnen remmen. Het ene doelpunt na de andere vliegt ons om de oren. Toch weet Kady ook mooie reddingen te maken. Onze eigen aanval wil niet lukken. We liggen allemaal onder druk en raken daardoor snel de bal kwijt. Ook verstoppen we ons teveel achter de Donk spelers waardoor we niet aanspeelbaar zijn. Dit geef ik ze mee tussen de partjes door. Probeer je voor je verdediger te ‘vechten’ zodat je de bal kan ontvangen en doe dit door de bal te halen aan de zijkanten.

Ze laten zien dat ze er voor willen gaan en zetten de aanvallen beter op. De bal komt een paar keer goed naar voren via de zijkant. Helaas missen we dan net dat laatste stukje kracht om de kans af te maken. De bal komt in de handen van de keeper of valt op het water. Jammer. Donk scoort er verder rustig op los en we staan flink achter. Tóch blijven we proberen. Via Mauro aan de zijkant, komt de bal bij Benjamin. Hij draait mooi om zijn verdediger heen en zwemt naar het doel met zijn mannetje op zijn rug. Hierdoor krijgen we een manmeer. Helaas zijn we te gehaast en vergeten we dat er iemand vrij moet liggen en dus missen we de kans. Maar het heeft ze wel laten zien, dat bal halen via de zijkant, effectief kan zijn.

In de laatste periode hebben we het zwaar. Conditie gaat parten spelen en de score op het bord helpt niet mee. Tóch verbaast mij de volhardendheid van het team, want opgeven doen ze niet. Nee, ze moedigen elkaar zelfs aan om aan te vallen en naar voren te zwemmen. Hierdoor krijgen we in de laatste minuut nog een manmeer, omdat Sean wordt tegengehouden wanneer hij wil zwemmen. Voor we deze kunnen spelen, krijgen we een strafworp mee. Kyano mag deze nemen en weet voor ons het derde doelpunt op het scorebord te zetten.

Deze wedstrijd hebben we flink verloren. De einduitslag is 25-3. Maar hoewel deze monsterscore het niet weergeeft, heeft ons team goede dingen laten zien en weten we ook waaraan we nog flink moeten werken tijdens de trainingen! Daar gaan we voor. Het was pas de eerste wedstrijd. Er komen er nog vele waarin we kunnen laten zien, wat we kunnen en hoe we groeien.