20240926 handbalclinic 03Dat de waterpolomeiden (MO14 en MO16) van SG WZC in het water goed functioneren is algemeen bekend. Maar hoe komen hun vaardigheden op het droge uit de verf? Het leek trainer/ coach Arno een goed idee om de verbinding te zoeken met handbalvereniging Gemini in Zoetermeer. Wat kan waterpolo van handbal leren en andersom? En sowieso is het gewoon tof om die meiden samen te laten ballen met leeftijdsgenoten!

Gemini was net zo enthousiast over dit uitwisselingsproject. Het was eerst de beurt aan de waterpolomeiden om een handbaltraining te volgen. Nu houden waterpoloërs van water maar de stortbui vlak voor trainingstijd gooide bijna roet in het eten. Met trekkers en positieve vibes werd het trainingsveld snel klaar gemaakt.

Trainers Belinda, Brenda en Rodney zetten de ruim twintig meiden meteen aan het werk met een goede warming-up. Rennen maar! Dat is toch even anders dan twaalf banen wisselslag. Vervolgens kwam de bal al in het veld. Vergeleken met een waterpolobal is die bal toch een stuk kleiner en zachter. En je mag met twee handen vangen! Maar gemakkelijk is het niet, ook door de verschillende werptechnieken.

Toen de keepers op doel stonden werd het pas echt leuk en kon er geschoten worden, Langzaam werden de oefeningen uitgebouwd waarbij verdedigers het de aanvallers steeds lastiger probeerden te maken. Keepers hadden het ook zwaar en moesten steeds beter hun best doen. Die waterpolomeiden kunnen hard schieten! Het geheel werd afgesloten met een wedstrijdje. Net na het laatste fluitsignaal, gingen de hemelsluizen weer open. Precies op tijd klaar.

De reacties vanuit de waterpolomeiden waren zeer positief. “Dat moeten we vaker doen!” Maar eerst moeten de handbalmeiden nog even in het zwembad komen laten zien wat ze kunnen. Bedankt Gemini en tot snel in het zwembad!

20240926 handbalclinic 01

20240926 handbalclinic 02

20240926 handbalclinic 04