20240928 teamfoto MO16Nadat vorige week al g.o. 14 jaar op bezoek was geweest in Gouda, was het nu de beurt aan m.o. 16 jaar. Ze werden mede aangemoedigd door Dames 2, die hun wedstrijd direct aansluitend zou spelen. In de voorbereidingen op de competitie waren er de nodige hoofdbrekens. Enkele meiden uit het voormalige B-team zijn voor de vakantie overgestapt naar een andere club of zijn zelfs helemaal gestopt met waterpolo. Na een hoop gepuzzel is er een m.o. 16 jaar samengesteld met wat jongere en oudere speelsters. We zijn heel blij dat dit zo is gelukt.

Vorige week startten deze meiden met hun competitie. Ze speelden toen een heel behoorlijke wedstrijd tegen De Gouwe. Vandaag zou het een stuk lastiger worden. Uit ervaring weet ik dat hun tegenstanders samen trainen met teams die op het hoogste niveau spelen en die zelfs al werken met systemen. Maar, dat moeten ze natuurlijk nog wel in de praktijk gaan waarmaken. En in ons eigen team zit ook het nodige talent. We gaan snel van start.

Het eerste balbezit is voor SG WZC, maar helaas raken we de bal snel kwijt. DONK speelt vervolgens de gehele 30 seconden uit, maar weet niet te scoren. We krijgen een ‘bal onder water’ tegen waarna onze tegenstander voor het eerst uitbreekt en scoort (1-0). We proberen iets terug te doen en zetten een lange aanval op. Jammer genoeg gaat het schot van Louise over.

DONK presst het hele veld uit en daarmee heeft ons team behoorlijk veel moeite. De thuisploeg onderschept onze aanval steeds weer en krijgt verschillende doelkansen die gelukkig niet worden benut. Als wij een manmeer krijgen, raken we de bal kwijt en weet DONK via een uitbraak opnieuw te scoren (2-0). We gaan weer een aanval opzetten en het is opnieuw Louise die een schot lost. De keepster zit er echter goed bij. Enkele secondes voor tijd noteert onze tegenstander 3-0. In de laatste seconde lost Lynn nog een schot, maar de bal gaat over. Einde periode.

Met een 3-0 achterstand starten we met de tweede periode. We hebben opnieuw de bal bij het opzwemmen, maar onze aanval loopt op niets uit. Via een uitbraak weet DONK een vierde treffer te noteren (4-0). Onze meiden worden nogal altijd volledig uitgepresst en zijn kunnen elkaar daarom moeilijk aanspelen. Het passen gaat ook niet altijd even scherp en dat is jammer. Gelukkig vinden we uiteindelijk toch een spreekwoordelijk gaatje. Louise speelt naar de vrij liggende Tara, die geen moment twijfelt en SG WZC op 4-1 brengt.

Keepster Nicky keept heel behoorlijk, maar tot overmaat van ramp ligt ze in haar goal als ze wil uitplaatsen. Met een eigen goal wordt het 1-5. We krijgen in deze periode nog een manminder, maar door goed te blokkeren krijgen we geen tegengoal. In de laatste seconde weet DONK onze keepster toch nog een keer te passeren en gaan we met 6-1 de tweede rust in.

De start van het derde part loopt niet zoals we zouden willen. Ondanks dat we direct de bal veroveren is het onze tegenstander die ook in dit part de score opent (7-1). Maar dan versiert Isis een manmeer terwijl ze op de twee meter ligt. Helaas lukt het niet om een snel 1-2’tje te spelen, maar gelukkig komt de bal wel bij de vrij liggende Tara terecht. Het lukt haar echter twee keer niet om de keeper te passeren.

Het spel gaat door en DONK maakt van onze verwarring gebruik met een nieuwe uitbraak (8-1). In onze volgende aanval lijden we opnieuw balverlies. De meiden van DONK sprinten weer snel richting ons doel en noteren 9-1. Maar dan ziet Isis Louise vrij doorkomen. Ze plaatst haar aan met een mooie lange bal. Het schot van Louise wordt echter door de keepster gekeerd.

In de herkansing gaat het beter. Louise krijgt een strafworp, die ze vervolgens zelf neemt. De spanning is waarschijnlijk iets te hoog opgelopen, waardoor ze net naast schiet. Maar het spel gaat door en langzaam maar zeker creëren we meer en meer goede kansen. Ook Isis lost een schot, maar het is opnieuw de keepster die in de weg zit. Bij een laatste aanval in dit part komt de bal niet op tijd bij de vrij liggende man terecht. Na drie parten is het 9-1.

In het laatste part verovert DONK direct balbezit. We hebben maar één wissel én een groot speelveld, dus de vermoeidheid begint inmiddels wel op te spelen. De eerste aanval van onze tegenstander resulteert direct in een doelpunt (10-1). We blijven goed doorgaan, maar onze aanval mislukt. DONK probeert het opnieuw, maar Cecilia, die inmiddels keept, houdt zonder veel moeite de bal. Een volgende poging van DONK wordt overgeschoten.

We hebben wel steeds meer moeite om de bal in bezit te houden. Daarvan maken de Gouwenaren steeds dankbaar gebruik door snel weg te zwemmen richting ons goal. Hun meeste pogingen om een doelpunt te maken mislukken gelukkig, maar uiteindelijk wordt het dan toch 11-1. We geven echter niet op en dat wordt beloond met een strafworp voor Isis. Ze mag ‘m zelf nemen, maar dat wil ze iets té mooi met een taterbal doen. Helaas dus nog altijd geen tweede doelpunt.

We blijven goed volhouden en krijgen nu een manmeer. Lynn geeft een goed schot, maar de keepster zit er prima bij. Vervolgens probeert Tara het met een afstandsschot, maar die gaat mis. DONK weet nu wel weer het goal te treffen (12-1). We komen in de laatste fase van de wedstrijd. Het uitplaatsen wordt erg lastig door een combinatie van vermoeidheid en de full-press van de tegenstander. DONK weet verschillende keren de bal te onderscheppen en scoort nog twee keer. Einduitslag 14-1.

Onze meiden hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Zonder vaste keeper en met maar één wissel hebben ze het heel behoorlijk goed gedaan. Er is zeker nog ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld met overplaatsen en balbezit houden. Al met al een goede wedstrijd. Ga zo door!