2024 10 12 De Reigers GO14 1 GO14 1Alle jeugdteams spelen dit weekend uit. Hoe handig is het dan als één van de teams de uitwedstrijd voor mij bijna om de hoek in Het Hofbad speelt. Tot nu toe hadden onze jongens en meisjes van GO14 het niet gemakkelijk. De eerste twee wedstrijden uit werden flink verloren en ook vorige week thuis was de tegenstander te sterk. Iedereen was dan ook benieuwd hoe het team van coaches Diana en Eva het er deze week van af zouden brengen tegen het sterkste GO14 team van De Reigers.

Tijd dus voor het verslag. Ons team begint de eerste periode direct met een aanval. Die resulteert direct in een eerste - zij het kleine - kans voor Kyano. Zijn schot is echter niet hard genoeg en eindigt in de handen van de keeper van de tegenstander. De Reigers gaan in de tegenaanval. Hoewel er een schot wordt gelost die door onze keeper Maurits mooi wordt gehouden, wordt er afgefloten, omdat er iemand in de tweemeter ligt.

Onze volgende aanval wordt onderschept. Onze Haagse tegenstanders breken direct uit en zullen dit gedurende de wedstrijd een groot aantal maal herhalen. In dit eerste part zijn ze echter nog niet echt scherp. De bal eindigt op de paal. Wij zetten twee keer een aanval op, maar na eerst verkeerd plaatsen en vervolgens een onderschepping, krijgen we nu een manminder. Die wordt direct door De Reigers verzilverd waardoor ze met 1-0 aan de leiding gaan.

De wedstrijd gaat verder en opnieuw is het Kyano die ons met een schot op gelijke hoogte probeert te brengen, Helaas is zijn schot opnieuw voor de keeper. Onze tegenstander komt opnieuw vrij voor het goal, maar gelukkig is het eerste schot op de paal en wordt er in de rebound overgeschoten. Tegen het einde van het part probeert Kyano het nog een derde keer, maar nu zit de paal hem dwars. De laatste aanval is voor De Reigers, maar zij stuiten op onze sterkte laatste man Maurits. Met een prima 1-0 achter gaan we naar de rust.

Zo’n hoopvolle eerste tussenstand smaakt naar meer, maar vanaf het tweede part gaan onze gasten de wedstrijd niet alleen langzaam maar zeker meer controleren; ze gaan hun vele kansen voor ons goal steeds beter benutten. Hoewel het niet meevalt blijven we het toch heel goed proberen en dat verdient grote waardering. Want probeer maar eens positief te blijven, als je hiervoor al drie wedstrijden flink voor je kiezen hebt gekregen.

Terug naar de wedstrijd. De Reigers zetten meer druk en pressen ons over het hele veld uit. We hebben daar behoorlijk veel moeite mee en vinden het moeilijk om de bal goed te beschermen en vervolgens ook nog goed over te plaatsen. In korte tijd verliezen we een paar keer achter elkaar de bal en wordt er in snel drie keer tegen gescoord, zodat we ineens 4-0 achter staan.

Hoewel Maurits regelmatig mooie reddingen maakt, komen we dit part niet lekker in de wedstrijd en lukt het niet tot een goede aanval te komen. En als we dan de bal kwijtraken is onze tegenstander steeds razendsnel weg, nog voordat wij goed en wel door hebben dat we geen balbezit meer hebben. Dat wordt dus af en toe aan de spreekwoordelijke noodrem trekken in de verdediging. We krijgen dan ook een strafworp tegen, die hard wordt ingeschoten (5-0). Maurits weet een volgende score in eerste instantie nog te voorkomen, maar als onze tegenstander opnieuw de bal verovert is het wel raak (6-0). Na nog een laatste onderschepping eindigt dit voor ons loodzware part in een tussenstand van 7-0.

20240921 teamfoto go14Maar De Reigers zijn nog niet klaar met hun offensief. Bij het opzwemmen veroveren zij de bal en scoren ze direct 8-0. Eindelijk zijn wij dan weer aan de beurt. De bal komt bij Kady op de midvoor terecht. Haar schot gaat er echter niet in. Dan is er een fase waarin we telkens de bal kwijtraken en De Reigers in korte tijd vier keer scoren. Ineens staat het 12-0.

Gelukkig lukt het dan uiteindelijk dan toch om de gehate nul van het scorebord af te krijgen. Vanaf midvoor draait Kady mooi om haar tegenstander en schiet hard in het goal (12-1). Onze tegenstander scoort helaas direct weer tegen (13-1). Nadat we kort voor het einde van het derde part wat pech hebben door op de paal te schieten, liggen er daarna vier spelers van De Reigers vrij voor ons goal. Wonder boven wonder eindigt het schot tegen de lat en gaat direct daarna de zoemer. Daarmee blijft de tussenstand 13-1.

Hiermee is de wedstrijd nog niet voorbij. We geven zeker niet op, hoewel inmiddels wel te zien is dat al dat zwemmen van onze gasten ons flink begint op te breken. In het laatste part veroveren De Reigers opnieuw balbezit en wordt er weer direct gescoord (14-1). Onze aanval wordt helaas afgefloten vanwege bal onder water. Gelukkig ligt Maurits onverminderd sterk te keepen. Hij verhindert daarmee de nodige tegendoelpunten.

Toch kan ook Maurits niet voorkomen dat we ook in dit part nog een aantal goals om onze oren krijgen. Eerst wordt het 15-1. Dan komt er een mooi opgezette aanval van ons tot stand. We spelen netjes over de vleugel. Eerst gooit Benjamin door naar Kyano en vervolgens speelt Kyano door naar Kady op midvoor. Helaas komt het niet tot een schot, ondanks dat dat zo enorm verdiend was geweest.

Onze tegenstander sprint er nog eens vandoor en noteert alweer 16-1. Onze midvoor Kady krijgt een nieuwe kans, maar schiet nét over. We hebben ook wel pech zeg. In de eindfase van de wedstrijd weet onze keeper Maurits het de tegenstander nog flink moeilijk te maken. Hij houdt verschillende schoten prachtig tegen.

Onze energie lijkt nu echter wel op te zijn, want het lukt nu echt niet meer om goed samen te spelen. Onze gasten maken hiervan gretig gebruik. In korte tijd weten ze drie maal onze aanvalspoging te onderscheppen en even zovele keren te scoren. Daarmee is deze lastige wedstrijd gelukkig wel afgelopen en noteren we een einduitslag van 19-1.

Ook deze tegenstander bleek een maatje te groot voor onze meisjes en jongens. De vraag is natuurlijk wat je daartegen kunt doen. En hoewel je dat niet in een paar weken kunt veranderen kunnen er zeker stappen worden gezet om minder tegengoals te krijgen en zelf meer te gaan scoren, bijvoorbeeld door te leren hoe je slimmer de bal kunt beschermen en hoe je beter overspeelt. Hoe je dat doet? Ga of blijf vooral trouw naar alle trainingen gaan, luister daar heel aandachtig naar je trainers en doe zo goed mogelijk je best. Dan weet ik zeker dat het over een tijdje beter gaat. Blijf volhouden!