20241020 Miniwaterpolo Vllaardingen groepsfotoVerslag: Diana Derks - Foto: Frank Hoyinck

Het seizoen is voor de meeste teams al in volle gang, maar er was nog één team, dat nog geen wedstrijdjes had gespeeld. De jongens en meisjes van de GO10 hadden tot nu toe nog geen wedstrijd gespeeld, maar dat hebben ze ruimschoots ingehaald op het miniwaterpolotoernooi bij ZVVS in Vlaardingen.

Met een team van zeven spelers wordt er afgereisd naar zwembad de Kulk. Ze hebben er veel zin in en staan te trappelen om te laten zien wat ze tijdens de trainingen hebben geleerd. Onder begeleiding van coaches Eva en Wijnand beginnen ze aan de 1e wedstrijd tegen de Reigers. Het is een leuke strijd om de bal en we gaan gelijk op met deze tegenstander. Beide ploegen weten doelpuntjes te maken, maar uiteindelijk weet ons team de overwinning binnen te slepen. Even tijd voor rust… nou ja, rust… Ze kunnen vrij zwemmen in het midden van het bad, dus veel gerust wordt er niet.

Wedstrijd #2 en #3 verlopen eigenlijk net zo goed als het 1e potje waterpolo. Onze spelertjes zijn lekker aan het zwemmen voor de bal en er wordt ook heel netjes over gespeeld naar elkaar. Ze lijken onvermoeibaar! Met de aanwijzingen van Eva, weet het team de bal naar voren te spelen en er worden mooie doelpuntjes gemaakt. Maar we moeten wel een beetje gaan letten op de bal onderwater duwen. Gelukkig zijn deze scheidsrechters nog niet zo streng en zien dat door de vingers waardoor we deze twee wedstrijden ook kunnen winnen.

20241020 Miniwaterpolo Vllaardingen foto 2Wedstrijdje #4 gaat wat lastiger. Gaat de vermoeidheid nu toch een beetje toeslaan? Niet zo gek als je al drie wedstrijden alles hebt gegeven. Toch geeft ons team niet op. En het harde werken wordt beloond in de vorm van een paar doelpuntjes. Helaas, weet de tegenstander dit keer meer te scoren dan wij en dus hebben we dit potje verloren.

Nog maar één potje vandaag. Wij mogen het toernooi afsluiten met wedtrijdje #5. Nog één keer alles geven. En dat doen ze. Als echte strijders wordt er voor de bal gezwommen. De bal gaat lekker heen en weer tussen onze spelers en die van de tegenpartij. En beiden kanten weten doelpuntjes te maken. Helaas worden twee doelpunten van ons niet meegerekend en gaat de winst naar de tegenstander.

We zijn klaar voor vandaag… pfiew! Vijf wedstrijden op één dag. Ik geef het je te doen. En onze jongste spelertjes doen het gewoon met een onuitputtend enthousiasme en doorzettingsvermogen. Petje af! We hebben goed kunnen oefenen op de bal met één hand vangen en gooien en de bal niet onderwater duwen. Dat is erg moeilijk, dus daar blijven we op de trainingen gewoon lekker mee oefenen. Dan zal het steeds beter gaan en kunnen we dat laten zien op het volgende toernooi.