Keepster Lindsey Hol komt de SG WZC Damesselectie versterken. De in Culemborg woonachtige Hol, 29, die haar waterpolocarrière daar bij het lokale De Meer begon, komt over van Zwemvereeniging Het Y uit Amsterdam. Met de Hoofdstedelijke dames speelde ze twee seizoenen geleden onder andere de finale van de ManMeer!-Cup.

“Ik heb dit seizoen nauwelijks competitie gespeeld en dat miste ik”, vertelt Hol. "Toen ik over een nieuw seizoen nadacht, wilde ik weer wedstrijden keepen op een hoog niveau en onderdeel uitmaken van een gezellig team. Hier in Zoetermeer kan dat. Afgelopen weken waren er Open Trainingen en ik werd heel warm ontvangen. Deze groep gaf me echt het gevoel dat ik welkom ben. Ik heb zin om de selectie en de vereniging beter te leren kennen en wil mijn steentje bijdragen aan een mooi, nieuw seizoen.”

Nieuwbakken coach Ton Kloosterman is blij met de komst van Hol. “Lindsey heeft een paar keer meegetraind en maakte een erg goede indruk. Speelsters met ambitie zijn altijd welkom en met haar ervaring en gedrevenheid past ze prima bij deze groep.”

Het duurt nog even voordat de Zoetermeerse waterpolodames weer in actie komen. Eind september start de nieuwe competitie.