2024 10 10 waterpoloclinic handbalNa het succesvolle bezoek twee weken geleden, waarbij de waterpolomeiden van SG WZC meededen aan een handbaltraining bij de meiden van Gemini, waren de rollen gisteren omgedraaid. Dit keer was het de vraag of handballers in het water ook ‘uit de voeten kunnen’. Waar de training bij Gemini nog bijna moest worden afgelast vanwege een teveel aan (regen-)water, is water bij waterpolo juist essentieel. Gelukkig was er in het Keerpunt geen gebrek aan. Ook aan enthousiasme ontbrak het niet; meer dan tien handbalsters waren nieuwsgierig naar deze natte sport.

2024 10 10 waterpoloclinic handbal 02Nadat alle lange haren in badmutsen waren verstopt, gaven Tara en Isis de bezoekers een professionele warming-up op het droge. Daarna snel het water in want daar kwamen de meiden immers voor. Borstcrawl? Hoe moet dat eigenlijk? Met de nodige aanwijzingen werden de baantjesnetjesgezwommen.

De zwemoefeningen volgden elkaar snel op en eindigden met een paar korte sprintjes. Vervolgens kwam de bal in het water en leerden ze dat je stabiel in het water blijft liggen door je benen om-en-om te bewegen. Met de doelen in het water was de volgende uitdaging omop te zwemmen en te scoren. Het was mooi om te zien hoe handbalschutters met een waterpolobal ook wel raad weten.

De training werd afgesloten met een onderling wedstrijdje. Na een uur hard werken in het water zagen sommigen er wat vermoeid uit, maar de tevreden gezichten overheersten. Goed gedaan meiden! Gemini, bedankt voor de samenwerking en tot snel!